Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Інструкція про порядок надання та оприлюднення Плодородненською сільською радою публічної інформації

Дата: 06.01.2021 14:44
Кількість переглядів: 176

 

                                                                  Затверджено

                                                                 розпорядженням  сільського голови

                                                                 від  04.01.2021  № 04

 

 

Інструкція

про порядок надання та оприлюднення Плодородненською сільською радою публічної інформації

1.Дана інструкція розроблена відповідно до Законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію», «Про захист персональних даних», «Про місцеве самоврядування в Україні», Бюджетного кодексу України та інших нормативно-правових актів України.

2.Ця інструкція визначає механізм надання Плодородненською сільською радою (далі – сільська рада) запитувачам інформації (далі – Запитувач) публічної інформації та її оприлюднення.

3.Публічна інформація сільської ради оприлюднюється відповідальною особою за оприлюднення публічної інформації на офіційному сайті сільської ради або у інший, визначений головою сільської ради, спосіб.

4.Інформація, яка, згідно Закону України «Про доступ до публічної інформації» підлягає обов’язковому оприлюдненню, публікується невідкладно, але не пізніше п’яти робочих днів з дня затвердження документа.

5.Проекти нормативно – правових актів, рішень сільської ради оприлюднюються на офіційному сайті сільської ради не пізніш як за 20 робочих днів до дати їх розгляду з метою прийняття та знімається з сайту після опублікування затверджених нормативно – правових актів/рішень сільської ради або у разі якщо такі не прийнято.

6.Інформація про бюджет оприлюднюється відповідно до вимог, визначених Бюджетним кодексом України.

7.Запитувачі інформації мають право доступу до засідань сесій сільської ради, постійних комісій сільської ради та інших відкритих засідань (крім засідань, на яких обговорюється конфіденційна, таємна або службова інформація або випадків проведення закритих засідань, передбачених Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» та Регламентом Плодордненської сільської ради).

8.Запитувачі інформації також можуть реалізувати право на доступ до інформації за інформаційним запитом. У разі виникнення сумнівів у достовірності чи повноті оприлюдненої інформації, Запитувач може звернутися з запитом до відповідальної особи з питань запитів на інформацію сільської ради для перевірки та уточнення такої інформації.

 

9.Запит подається Запитувачем в довільній формі або шляхом заповнення встановленої сільською радою форми згідно Інструкції щодо процедури подання запиту на інформацію та її отримання.

10.За результатами розгляду запиту приймається одне з рішень про:

– задоволення запиту та надання відповіді;

– відмову в задоволенні запиту на інформацію;

– направлення запиту належному розпоряднику з одночасним повідомленням про це запитувача;

– відстрочку в задоволенні запиту на інформацію.

11.Рішення, дії або бездіяльність відповідальної особи запитувач має право оскаржити до сільського голови Плодородненської  сільської ради або до суду відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України.

 

 

 

 

Сільський  голова                              Андрій  ХОДИРЄВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано