Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі автовласники на 20 відсотків збільшили сплату транспортного податку

Дата: 26.02.2019 16:11
Кількість переглядів: 288

Запорізькі автовласники на 20 відсотків збільшили сплату транспортного податку

 

За січень поточного року до місцевих бюджетів Запорізького регіону було сплачено 923 тисячі гривень транспортного податку. Надходження, порівняно з показниками аналогічного періоду минулого року, зросли на 20 відсотків або на 151 тисячу гривень. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько.

Найбільші суми сплатили власники елітних авто у м. Запоріжжя – 446 тисяч гривень. До місцевих бюджетів Пологівського, Більмацького та Розівського районів спрямвано 96 тисяч, м. Мелітополь, Мелітопольського і Веселівського районів – 80 тисяч, а також Василівського та Михайлівського районів – 70 тисяч гривень.

Зокрема, 86 відсотків від загальних надходжень забезпечили юридичні особи – власники транспортних засобів, що підлягають оподаткуванню; 24 відсотки надійшло від фізичних осіб.

Нагадаємо, транспортний податок, ставка якого складає 25 тисяч гривень на рік, сплачується за легкові автомобілі з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати. У 2019 році – це 1 мільйон 564 тисячі 875 гривень (4173 грн. * 375).

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

На Запоріжжі понад дві з половиною тисячі власників авто з скористалися пільговим режимом оподаткування

 

За період дії пільгового режиму оподаткування транспортних засобів з іноземною реєстрацією працівники Запорізької митниці оформили 2542 автівки, із них 2082, які перебували в режимах транзиту чи тимчасового ввезення.

Власники автомобілів сплатили до бюджету майже 144 мільйони гривень митних платежів, окрім того, за авто з єврономерами надійшло 17,4 мільйона гривень добровільного внеску.

Скористатися пільгою мали можливість ті громадяни, на транспортні засоби яких до 24:00 22 лютого 2019 року митницею було прийнято електронну митну декларацію на бланку єдиного адміністративного документа з повним пакетом документів та сумою, достатньою для сплати митних платежів.

Нагадаємо, пільговий режим діяв з 25 листопада 2018 року по 22 лютого 2019 року. Починаючи з 23 лютого 2019 року акцизний податок сплачується у повному обсязі.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Роз’яснення митного законодавства для громадян

Спікер: Керівник підрозділу/фахівець митниці

 

Кампанія "Декларування 2019": фахівці фіскальної служби відповідали на запитання запоріжців

 

Днями фахівці Головного управління ДФС у Запорізькій області провели черговий сеанс телефонного зв'язку "гаряча лінія" на тему "Декларування доходів громадян за 2018 рік".

Під час "гарячої ліні" дозвонювачі мали можливість отримати відповіді на найбільш актуальні питання, пов’язані з термінами та способами подання декларації, переліком витрат, які включаються до податкової знижки, тощо.

Проінформованість громадян з питань декларування своїх доходів створює сприятливі умови для своєчасного та комфортного подання декларації.

Наводимо найактуальніші питання, які обговорювались під час сеансу телефонного зв'язку "гаряча лінія".

 

Який порядок подання декларації про майновий стан і доходи?

Податкову декларацію про майновий стан і доходи платники можуть подати за місцем своєї податкової адреси в один із таких способів:

- особисто або уповноваженою на це особою;

- надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог щодо електронного документообігу.

 

Якщо податкова декларація надсилається поштою, таке відправлення необхідно здійснити не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, а при поданні декларації в електронній формі – не пізніше закінчення останньої години дня, в якому спливає такий граничний строк.

Декларація подається за формою, затвердженою наказом МФУ від 02.10.15 №859 (у редакції від 06.06.2017 №556).

Для подачі податкової декларації визначені такі граничні строки:

- для громадян, які зобов’язані подати податкову декларацію – не пізніше 02 травня 2019 року;

- для громадян, які мають право на податкову знижку – до 31 грудня 2019 включно.

 

Чи можна включити до податкової знижки вартість протезування зубів?

Скористатись податковою знижкою можна, зокрема, за витратами сплаченими закладам охорони здоров'я для компенсації вартості платних послуг із лікування платника податків або члена його сім'ї першого ступеня споріднення, у т.ч. для придбання ліків.

При цьому, податкова знижка не розповсюджується на витрати з протезування зубів з використанням дорогоцінних металів, порцеляни та гальванопластики.

Разом з тим, звертаємо увагу, що податкову знижку при оплаті платних послуг із лікування можна буде отримати лише після того, як набере чинності закон про загальнообов'язкове державне соціальне медичне страхування.

 

Як подати декларацію про майновий стан і доходи дистанційно?

Під час кампанії декларування податкові декларації про майновий стан і доходи подають громадяни, які зобов’язані декларувати свої доходи, а також особи, які мають право добровільно подати декларацію для застосування права на податкову знижку.

При цьому, подати декларацію можна дистанційно, не відвідуючи податкову інспекцію, через "Електронний кабінет платника податків".

Для цього необхідно:

- отримати у будь-якому Акредитованому центрі електронний цифровий підпис та

- авторизуватись в електронному кабінеті.

Покрокова відео-інструкція з автозаповнення декларації про майновий стан і доходи громадян розміщена на сторінці ГУ ДФС у Запорізькій області у соціальній мережі Facebook за посиланням:

https://www.facebook.com/SFSofUkraine/videos/581235988964709/UzpfSTI4ODU3MzA0NDY2NTEwNTo5ODU4MTIwNTgyNzQ1MzA/

та на сторінці ДФС України у соціальній мережі Facebook за посиланням: https://www.facebook.com/SFSofUkraine/videos/581235988964709/.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Деклараційна кампанія-2016

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

Представники профспілок розглянули особливості оподаткування неприбуткових організацій

 

Днями у запорізькому Будинку профспілок пройшов податковий семінар для начальників фінансових відділів та бухгалтерів профспілкових організацій регіону.

Учасників семінару в першу чергу цікавили законодавчі зміни, пов’язані з оподаткуванням, обліком та звітністю неприбуткових організацій.

Зокрема, спеціалісти обласної фіскальної служби повідомили, що профспілкові організації повинні чітко дотримуватись напрямків використання і розподілу отриманих доходів, щоб не втратити статус неприбутковості і відповідні податкові пільги. Так, отримані доходи повинні використовуватись тільки для фінансування видатків на утримання такої неприбуткової профспілкової організації; реалізації мети та напрямів діяльності, визначених її установчими документами.

Крім того, учасникам семінару розповіли про специфіку оподаткування доходів громадян у 2019 році, нарахування і сплату військового збору та ЄСВ, особливості справляння місцевих податків і зборів.

Також розглядались питання оподаткування виплат профспілкових організацій, а саме: цільової і нецільової матеріальної допомоги, подарунків, призів, путівок, в тому числі сімейних та інших виплат в межах статутної діяльності.

Насамкінець слухачам семінару нагадали про необхідність задекларувати доходи, з яких не були утримані податки у 2018 році, а також про можливість подання декларації з метою отримання податкової знижки.

Після лекційної частини усі бажаючі отримали відповіді на актуальні запитання.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Новації законодавства

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

Нюанси туристичного збору у Запоріжжі: фахівці фіскальної служби роз'яснили новий порядок представникам туристичного бізнесу

 

Днями у запорізькому Туристичному інформаційному центрі відбулася робоча зустріч представників фіскальної служби Запорізької області та туристичного і готельного бізнесу, присвячена новим правилам нарахування, сплати та звітності з туристичного збору.

Учасники наради розглянули основні новації законодавства, які набрали чинності з 2019 року. Так, ставка збору за кожну добу проживання для внутрішнього туризму визначена у розмірі до 0,5 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати, для в'їзного туризму – до 5 відсотків. При цьому кожна місцева рада ухвалює рішення щодо встановлення ставок самостійно.

У Запоріжжі для внутрішніх туристів передбачена ставка 0,05 відсотка за умови, якщо вартість проживання за одну особу не перевищує 300 гривень на добу, у межах вартості 300-600 гривень – 0,25 відсотка, понад 600 гривень – 0,5 відсотка від розміру мінімальної заробітної плати. Туристичний збір для в'їзних туристів встановлено у наступних розмірах – якщо вартість проживання складає до 300 гривень, ставка дорівнює 0,5 відсоткам, понад 300 гривень – 1,5 відсотка.

Під час зустрічі представники фіскальної служби і платники податків розглянули механізм, базу справляння та порядок сплати збору, а також питання податкових агентів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Новації законодавства

Спікер: Фахівець ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано