Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

До уваги безробітних, які працюють на виборах», «Взаємодія служби зайнятості з роботодавцями», Клуб для безробітних «Я - успішна жінка»:обмін досвідом - успішне працевлаштування».

Дата: 25.03.2019 12:45
Кількість переглядів: 335

До уваги безробітних, які працюють на виборах

 

31 березня 2019 року в Україні відбудуться чергові вибори Президента України. Багатьох безробітних громадян, які офіційно перебувають на обліку в службі зайнятості, турбує питання чи дозволяє їм законодавство працювати під час підготовки і проведення виборів.

Запорізька обласна служба зайнятості наголошує: якщо громадянин, який перебуває на обліку в центрі зайнятості і є офіційним спостерігачем, з отриманням доходу, він обов’язково повинен повідомити про це центр зайнятості. В разі неповідомлення, виплати, які проведено, повертаються одержувачем в рахунок держави.

Відповідно до частини шостої статті 40 Закону України «Про вибори Президента України» (далі – Закон) праця, пов’язана з організацією підготовки і проведення виборів Президента України, осіб, визнаних в установленому законом порядку безробітними, у складі окружних, дільничних виборчих комісій чи як спеціалістів, експертів та технічних працівників, зазначених у частині третій статті 25 та частині двадцятій статті 28 цього Закону, не є підставою для зняття цих осіб з обліку в державній службі зайнятості як таких, що шукають роботу, або для припинення виплати їм допомоги по безробіттю та інших видів соціальної допомоги.

 

Телефон для довідок: відділ організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького обласного центру зайнятості (631)233-11-47 та Михайлівської районної філії Запорізького ОЦЗ (06132)2-17-45.

 

 

 

Взаємодія служби зайнятості з  роботодавцями

 

 Сьогодні вирішення питання зайнятості населення неможливе без налагодження взаємовигідних партнерських відносин між службою зайнятості і роботодавцями. 20 березня 2019 року відбулася робоча зустріч заступника начальника відділу надання соціальних послуг Михайлівської районної філії Запорізького ОЦЗ Валентини Мостової  та інспектора з кадрів ринкоутворюючого підприємства ДСГП «Агроцентр» ПАТ «Михайлівський райагропостач» Людмилою Проскурня. Під час зустрічі обговорено питання  укомплектування за сприянням служби зайнятості вакансії  тракториста-машиніста сільськогосподарського виробництва та щодо потреби у працівниках на сезонні роботи.

 

 

Місячник профорієнтації

«Моя професія -консультаційна мережа»

 

      Питання професійної орієнтації учнівської молоді є  чи не найактуальнішим в роботі служби зайнятості, тому Михайлівська районна філія Запорізького обласного центру зайнятості посилено співпрацює з закладами освіти. Адже без неї досягнути певних результатів у цьому напрямку роботи практично неможливо. 

      Протягом місячника профорієнтації фахівці філії провели  ряд заходів з метою привернення уваги молоді до актуальних на ринку праці професій, розширення світогляду, поглиблення знань про світ професій та формування в учнівської молоді стійкої мотивації до праці за робітничими професіями.

       На допомогу старшокласникам у професійному самовизначенні, приходить онлайн-сервіс «Моя професія: консультаційна мережа», запроваджений державною службою зайнятості, що спеціалізується у галузі профорієнтації. Під час семінарів учнів було проінформовано про те, як  зареєструватися, отримати код та пройти тестування, яке допоможе виявити схильності та здібності до різних видів діяльності молодим людям, які досягли 14-річного віку. Допомогу щодо реєстрації в онлайн-сервісі можна отримати, звернувшись до Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості за телефоном (06132)21745.

 

 

Клуб для безробітних  «Я - успішна  жінка»:

обмін досвідом   - успішне працевлаштування

 

      Вдруге зустрілись учасниці клубу для безробітних «Я – успішна жінка» для  спілкування, обміну досвідом у пошуку роботи. Під час таких заходів жінки стають більш оптимістично відноситись до проблем з якими вони повсякчас стикаються. Засідання клубу відбувається двічі на місяць у формі бесід та застосуванні тренінгових вправ, які допомагають учасницям підвищити рівень самооцінки та самовпевненості, сформувати мотивацію до успішного працевлаштування.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано