Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Митні платежі у Запорізькому регіоні перевищили два мільярди

Дата: 09.04.2019 14:35
Кількість переглядів: 271

Митні платежі у Запорізькому регіоні перевищили два мільярди

 

За три місяці 2019 року запорізькі підприємства перерахували 2 мільярди 54,7 мільйона гривень митних платежів. Як повідомив начальник Запорізької митниці ДФС Олексій Мужев, це на 107 мільйонів або на 5,5 відсотка більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Лише у березні до державного бюджету надійшло 547 мільйонів, при цьому середньоденні надходження склали 27,3 мільйона.

З початку року найбільші платежі сформувала сплата податку на додану вартість, акцизного податку та ввізного мита. При цьому основну суму податків і зборів становили митні платежі, що сплачувались при ввезенні товарів на митну територію України промисловими підприємствами для використання в виробничих процесах – 73,8 відсотка. Від суб'єктів невиробничих галузей надійшло 26,2 відсотка.

Зокрема, від митного оформлення машин, устаткування та транспорту забезпечено 36 відсотків від загальної суми митних платежів, паливно-енергетичних товарів – 29 відсотків, металів та виробів з них – 12 відсотків, продовольчої та сільськогосподарської продукції – 9 відсотків, мінеральних продуктів – 6 відсотків, продукції хімічної промисловості – 5 відсотків.

 

Запорізька митниця ДФС

ТЕМА: Розвиток міжнародної торгівлі. Митна статистика

Спікер: Начальник митниці ДФС

 

Валерій Манько: "Від платників податків Запорізької області до держбюджету надійшло 2,4 мільярда"

 

У першому кварталі 2019 року запорізькі платники податків спрямували до державної казни 2 мільярди 427,4 мільйона гривень (без даних великих підприємств, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з минулим роком рівень сплати податків зріс на 43 відсотки, додатково бюджет отримав майже 734 мільйони.

Найбільші доходи держбюджету сформувала сплата податку на прибуток – підприємства регіону забезпечили 917 мільйонів, що на 619 мільйонів більше, ніж торік.

Податку на додану вартість надійшло 796,4 мільйона, це перевищує минулорічні показники на 43,6 мільйона або на 5,8 відсотка.

Надходження податку на доходи фізичних осіб склали 430 мільйонів, зростання до показників аналогічного періоду 2018 року – на 62,3 мільйона або на 17 відсотків.

Рентних платежів за використання природних ресурсів сплачено у сумі 71,8 мільйона, зокрема, рентної плати за спеціальне використання води – 26,6 мільйона, рентної плати за користування надрами – 45 мільйонів.

Крім того, запорізькі підприємства-забруднювачі спрямували до держбюджету майже 37 мільйонів гривень екологічного податку, що на 4,7 мільйона або на 14,5 відсотка більше, ніж за три місяці попереднього року.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

У Запоріжжі ліквідовано міжрегіональний конвертаційний центр з оборотом понад 320 мільйонів

 

Співробітники податкової міліції фіскальної служби Запорізької області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури припинили діяльність міжрегіонального конвертаційного центру.

У рамках розслідування кримінального провадження за ч.5 ст. 27, ч.3 ст. 212 КК України було встановлено групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки Запорізької, Дніпропетровської, Харківської, Київської областей та м. Києва незаконні послуги щодо мінімізації сплати податків, безпідставного формування податкового кредиту з ПДВ, переводу безготівкових коштів в готівку та подальшої легалізації грошових коштів.

Учасники конвертаційного центру з метою прикриття своєї незаконної діяльності зареєстрували низку підконтрольних суб’єктів господарювання, на рахунки яких надходили безготівкові грошові кошти підприємств реального сектору економіки у вигляді оплати за товарно-матеріальні цінності (роботи, послуги), після чого дані кошти знімались готівкою та повертались замовникам конвертації за грошову винагороду у розмірі 12-14 відсотків від суми операції.

Загальна сума проконвертованих грошових коштів у період 2018-2019 років складає понад 320 мільйонів гривень.

За результатами санкціонованих обшуків, проведених в тіньовому офісному приміщенні "конвертцентру", за місцями реєстрації та проживання фігурантів та в їх автомобілях з незаконного обігу вилучено та передано на відповідальне зберігання печатки підконтрольних підприємств, бухгалтерські документи, чорнові записи, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації, 25 одиниць холодної зброї та травматичний пістолет.

Окрім того, накладено арешт на 1,3 мільйона гривень, що знаходяться на банківських рахунках 45 підконтрольних підприємств та на 7,4 мільйона гривень ліміту коштів цих компаній в Системі електронного адміністрування ПДВ.

Наразі слідство триває.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Боротьба з ухиленням від сплати податків

Спікер: Фахівець ГУ ДФС

 

Найчастіше запоріжці цікавляться станом наповнення бюджетів та сумами нарахованих податків

 

З початку року до фіскальної служби Запорізької області надійшло 47 запитів для отримання публічної інформації, 30 з яких було надіслано поштою, 17 – за допомогою засобів е-mail.

Фізичні особи спрямували до фіскальної служби 24 запити, юридичні особи – 10. П’ять звернень надійшло від об'єднань громадян, 8 – від інших органів виконавчої влади як розпоряднику інформації.

Найчастіше запитувачі зверталися за інформацією щодо стану надходження податкових і митних платежів до бюджетів України, сум нарахованих податків, відомостей про третіх осіб та іншої податкової інформації.

За результатами розгляду запитів на 37 із них були надані інформація та роз'яснення, у чотирьох випадках повідомлено, що запитувані відомості належать до категорії «з обмеженим доступом», три документи надіслані іншим органам виконавчої влади як розпоряднику інформації, ще три запити знаходяться на розгляді.

Нагадаємо, платники податків, представники громадськості та бізнесу можуть звернутися до органів фіскальної служби регіону за публічною інформацією в один із способів –  поштою, електронною поштою, факсом, телефоном тощо.

Докладно, про те, як реалізувати право на отримання публічної інформації – на сайті фіскальної служби області: http://zp.sfs.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Діалог з підприємцями та інститутами громадянського суспільства

Спікер: Фахівець ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано