Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізькі платники "екоподатку" перерахували до бюджетів 81 мільйон гривень

Дата: 22.04.2019 13:29
Кількість переглядів: 285

Підприємства Запорізького регіону за три місяці поточного року сплатили до бюджетів усіх рівнів 81,2 мільйона гривень екологічного податку (без врахування даних великих платників, які перебувають на обліку в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Про це  повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько. Він зазначив, що у порівнянні з відповідним періодом 2018 року надходження збільшились на 9,5 мільйона або на 13 відсотків.

Більшу частину "екоподатку" отримали місцеві бюджети  – понад 44 мільйони, що майже на 5 мільйонів більше, ніж торік. До держбюджету направлено близько 37 мільйонів, сума зростання до січня-березня 2018 року – 4,6 мільйона.

Найбільші відрахування податку забезпечили суб'єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 66,1 мільйона, Вільнянського, Запорізького, Новомиколаївського районів – 6,9 мільйона, м. Запоріжжя – 4,7 мільйона.

Усього на території регіону працюють понад 2707 підприємств, які здійснюють викиди забруднюючих речовин у довкілля або розміщують чи утворюють радіоактивні відходи.

Нагадаємо, екологічний податок – загальнодержавний обов'язковий платіж, що справляється з фактичних обсягів викидів у атмосферне повітря, скидів у водні об'єкти забруднюючих речовин, розміщення відходів, у тому числі радіоактивних. Нарахування і сплату екоподатку регулює стаття 240 Податкового кодексу України.

 

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано