Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Названа найбільш високооплачувана вакансія. Профорієнтаційний захід з учнівською молоддю Михайлівської громади. Профорієнтаційна екскурсія: вибір професії. Спільний прийом громадян

Дата: 03.10.2019 16:45
Кількість переглядів: 276

 

Названа найбільш високооплачувана вакансія

 

Наразі ринок праці доволі мобільний. Попит роботодавців залежить від економічної ситуації в країні в цілому, регіону, від розвитку окремо взятого підприємства, від сезонності та ще багатьох факторів. Але все частіше роботодавець шукає або висококваліфікованого фахівця, або «універсального» робітника, здатного виконувати декілька функцій, здатного навчатись та готового до змін. І чим більше працівник має професійних навичок, тим більшу заробітну плату готовий надати роботодавець.

В базі даних служби зайнятості Запорізької області протягом цього році налічувалось майже 40,4 тис. вакансій. Серед них є різні: і з великими заробітними платами, і не дуже, вакансії для фахівців, і для робітників.

Із найбільш високооплачуваних вакансій можна виділити наступні.

Підприємство шукало медичного директора із заявленою заробітною платою 30000 грн.

25 тисяч гривень роботодавці готові були платити бухгалтеру, водію автотранспортних засобів (міжнародні рейси), майстру з ремонту устаткування (промисловість), начальнику відділу збуту, пресувальнику вогнетривних  виробів.

Директор Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік запевняє: «Серед наявних вакансій у службі зайнятості є пропозиції роботи із досить великою заробітною платою. Водночас, зауважте, що середня тривалість укомплектування вакансії складає 9 днів. Тож, для тих хто шукає роботу з гідною заробітною платою нагадуємо, що треба бути активними на ринку праці а фахівці служби зайнятості завжди готові Вам допомогти».

 

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061)233-11-47

 

 

 

 

 

 

 

 

Профорієнтаційний  захід з учнівською молоддю Михайлівської громади

                      

 Усім відомі чотири основні типи темпераменту - холерик, сангвінік, меланхолік і флегматик. На думку вчених, темперамент пов'язаний з особливостями нервової системи людини, тому вважається його вродженою властивістю. Змінити свій темперамент досить складно - а значить, простіше й правильніше навчитися враховувати власні здібності як в процесі навчання, так і при виборі професії.

     Щоб визначити тип темпераменту, розроблені спеціальні тести. Який же з чотирьох описаних темпераментів найбільше властивий Вам? З таким питанням психолог Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості Табаєва Ю.С. звернулась до випускників Михайлівської об’єднаної територіальної громади. Під час профорієнтаційного заходу учні дізналися які професії більше відповідають холерику, меланхоліку, сангвініку, флегматику. Холерик може досягти успіхів у професійних галузях, пов'язаних з роботою з людьми, встановленням соціальних зв'язків, а також там, де потрібно здобути прихильність співрозмовника. Меланхоліки досягають успіхів у роботі, яка вимагає ретельності, педантичності, спостережливості, дослідження деталей і при цьому виключає велике коло спілкування. Сангвініки можуть реалізувати себе в професіях, пов'язаних як з фізичною, так і з розумовою працею, оскільки вони вирізняються стабільною працездатністю, на яку мало впливають зовнішні або внутрішні чинники. Флегматик може з успіхом упоратися з професіями диспетчера, лаборанта, агронома, інженера, ветеринара, системного адміністратора, ювеліра, коректора, зі спеціальностями, пов'язаними з обробкою даних і, звичайно ж, з низкою інших професій.

     Ця інформація допоможе школярам зробити усвідомлений вибір майбутньої професії, яка дозволить самореалізуватись, обрати для цього форму та напрямок навчання та працевлаштуватися в подальшому в рідній країні.
     Кожен учень отримав запрошення до центру зайнятості для проходження тестування яке допоможе молодій людині визначитися в житті в професійному плані.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Профорієнтаційна  екскурсія:   вибір професії

 

     Три дні поспіль до Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості приходили на екскурсію випускники ОКЗ «Михайлівський НВК «ЗОШ I-III ступенів – гімназія». Фахівці з профорієнтації Касілова Т.М. та Табаєва Ю.С. розповіли учням про службу зайнятості, про основні види надання послуг населенню. Підвищений інтерес у молоді був до інформаційного сектору, де до їхньої уваги було представлено інформаційно-довідкові матеріали з описом професій. Школярі дізналися про сучасні методи надання послуг незайнятому населенню: електронний запис на прийом, зйомку відеорезюме, електронний кабінет безробітного. В ході проведення заходу учні ознайомилися з технікою пошуку роботи за допомогою татч-скрина, де в реальному часі можна переглядати вакансії не тільки в межах області, а й  всієї України. Також випускники отримали можливість проходити тестування за допомогою спеціального сервісу – веб-базованої платформи "МОЯ ПРОФЕСІЯ: консультаційна мережа", пройшли тестування за методикою Є. Клімова. Ми сподіваємось, що проведена екскурсія дасть старшокласникам в майбутньому змогу уникнути багатьох помилок, що можуть статися під час вибору напрямку трудової діяльності, конкретної професії, плануванні професійної кар’єри.

Спільний прийом громадян

На виконання Плану заходів , спрямованих на сприяння зайнятості осіб, які мають майнові зобов'язання за рішенням суду, інших органів в тому числі осіб, які мають заборгованість зі сплати аліментів, 01 жовтня 2019 року було проведено спільний особистий прийом громадян начальником Михайлівського районного відділу державної виконавчої служби Веретельник Ж.А. та директором Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості Іваночко О.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано