Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Шановні платники, вчасно подайте звітність!

Дата: 10.12.2019 14:26
Кількість переглядів: 218

Шановні платники, вчасно подайте звітність!

 

                                           09 грудня 2019 року

                                        Останній день подання:

- звіту про обсяги виробництва та реалізації спирту за листопад 2019 року;

- звіту про обсяги виробництва та реалізації алкогольних напоїв за листопад 2019 року;

- звіту про обсяги виробництва та реалізації тютюнових виробів за листопад 2019 року;

 - звіту про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв у оптовій мережі за листопад  2019 року;

 - звіту про обсяги придбання та реалізації тютюнових виробів у оптовій мережі за листопад  2019 року.

 

                                               13 грудня 2019 року

                                        Останній день подання:

- звіту про використання книг обліку розрахункових операцій (розрахункових книжок) (форма  № ЗВР-1) за листопад 2019 року;

- довідки про використані розрахункові книжки за листопад 2019 року.

 

 

                                           16 грудня 2019 року

                                        Останній день подання:

- заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування з I кварталу 2020 року та розрахунку доходу за попередній календарний рік;

- заяви про перехід на іншу групу платника єдиного податку.

 

 

Новостворений підприємець на загальній системі оподаткування: важливі нюанси при звітуванні

Підприємці, які зареєстровані протягом року, подають податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного кварталу, в якому розпочата така діяльність (декларація подається протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного кварталу).

При цьому, вперше зареєстровані підприємці в податковій декларації також зазначають інформацію про майновий стан та доходи станом на дату державної реєстрації (п.п. 177.5.2 ст. 177 Податкового кодексу).

Підприємці, які здійснюють діяльність на загальній системі оподаткування, подають  податкову декларацію про майновий стан і доходи за місцем своєї податкової адреси за результатами календарного року у строки, встановлені для річного звітного податкового періоду (40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного року), в якій також зазначаються авансові платежі з податку на доходи п. 177.5 ст. 177 ПКУ).

Такі підприємці в податковій декларації поряд з доходами від підприємницької діяльності мають зазначати інші доходи з джерел їх походження з України та іноземні доходи ( п. 177.11 ст. 177 Податкового кодексу).

Таким чином, підприємець, який здійснив процедуру державної реєстрації як суб’єкта господарювання та обрав загальну систему оподаткування, подає до податкового органу за місцем своєї податкової адреси:

- податкову декларацію про майновий стан і доходи за результатами звітного кварталу, в якому відбувся перехід на загальну систему оподаткування, де поряд з доходами від підприємницької діяльності вказує інші доходи (заробітну плату тощо), отримані ним як фізичною особою – громадянином за період від початку звітного податкового року до дати державної реєстрації підприємницької діяльності та відомості про рухоме та нерухоме майно;

-  річну податкову декларацію за результатами календарного року, в якій поряд з доходами від підприємницької діяльності надає інформацію про інші доходи та відомості про рухоме і нерухоме майно).

При цьому, якщо підприємець здійснив процедуру державної реєстрації як суб’єкта господарювання та обрав загальну систему оподаткування у IV кварталі звітного року, то він подає податкову декларацію за звітний IV квартал, яка прирівнюється до річної податкової декларації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано