Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Скористайтесь правом на податкову знижку для платника податку із статусом внутрішньо переміщеної особи

Дата: 10.12.2019 14:27
Кількість переглядів: 204

Скористайтесь правом на податкову знижку для платника податку із статусом внутрішньо переміщеної особи

Законом України № 2530-VІІІ від 06.09.2018 року (набрав чинності 04.10.2018), внесено зміни  до статті 166 «Податкова знижка» Податкового кодексу України.

Так, перелік витрат, дозволених до включення до податкової знижки (ст.166 ПКУ), доповнено новим підпунктом 166.3.9  - «сума коштів у вигляді орендної плати за договором оренди житла (квартири, будинку), оформленим відповідно до вимог чинного законодавства, фактично сплачених платником податку  на доходи фізичних осіб, який має статус внутрішньо переміщеної особи».

Платник податку на доходи фізичних осіб має право скористатися зазначеною податковою знижкою за умови, що він та/або члени його сім’ї першого ступеня споріднення:

- не мають у власності придатної для проживання житлової нерухомості, розташованої поза межами тимчасово окупованої території України;

- не отримують передбачених законодавством України бюджетних виплат для покриття витрат на проживання.

Розмір такої знижки не може перевищувати (у розрахунку на календарний рік) 30 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного (податкового) року.

Податкова декларація про майновий стан і доходи для громадян, які мають право на податкову знижку, подається по 31 грудня року, наступного за звітним.

Після проведення відповідних перерахунків кошти будуть повернуті платнику протягом 60 днів у спосіб, зазначений ним у декларації.

Для прискорення процедури перерахування коштів у рядку 29 Декларації необхідно вказувати реквізити банківського рахунку.

До податкової знижки включаються фактично здійснені протягом звітного податкового року витрати, підтверджені відповідними платіжними та розрахунковими документами, зокрема квитанціями, фіскальними або товарними чеками, прибутковими касовими ордерами, договорами, довідкою про отримані у звітному році доходи; документами, які підтверджують ступінь споріднення тощо.

Звертаємо увагу на те, що податкова знижка нараховується на доходи, які отримані у вигляді заробітної плати, при цьому сума податкової знижки не повинна перевищувати розмір заробітної плати, яку платник отримав протягом року.

Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним, не скористався правом на нарахування податкової знижки за наслідками звітного податкового року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано