Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Онлайн сервіси податкової від А до Я: запорізькі "учні" бізнес хабу дізналися більше

Дата: 23.12.2019 08:40
Кількість переглядів: 204

Онлайн сервіси податкової від А до Я: запорізькі "учні" бізнес хабу дізналися більше

 

"Які діджитал послуги надає податкова?", "Як скористатися онлайн сервісами?", "Де вони знаходяться?", "Для чого електронний ключ і де його видають?" – відповіді на ці та інші запитання отримали підприємці, які тільки-но розпочинають свою справу та підвищують свої теоретичні знання щодо перших кроків у бізнесі. У рамках проєкту зі сприяння розвитку підприємництва, заснованого Запорізьким обласним союзом промисловців, підприємців (роботодавців) "Потенціал", вони стали слухачами теоретичного модуля четвертого бізнес хабу з поглибленого вивчення основ податкового законодавства.

Тренінг з користування цифровими послугами для молодих бізнесменів провели співробітники відділу комунікацій Головного управління податкової служби Запорізької області.

Докладно про податкові сервіси та джерела отримання корисної інформації розповіла начальниця відділу комунікацій Людмила Савченко. Під час презентації вона наочно продемонструвала функціонал Загальнодоступного інформаційно-довідкового ресурсу та Електронного кабінету платника, наголосивши, що для багатьох представників бізнесу і громадян він став робочим місцем, де можна сформувати запит та заяви, подати звіт, задекларувати доходи, дізнатися про суми сплачених податків, відправити листа до органу ДПС та багато іншого.

Крім того, податківці познайомили бізнесменів-початківців з функціоналом вебпорталу ДПС України, субсайту регіональної податкової, а також підказали, де знаходяться різні інформативні розділи, зокрема, реєстри, переліки, довідники, податковий календар тощо.

Окремим блоком учасники розглянули новації у застосуванні касової техніки, зокрема, переваги для платників і терміни впровадження програмних РРО, принципи системи "кеш-бек".

Також слухачі дізналися, що податкова служба вже давно вийшла у соцмережі, завдяки яким можна тримати руку на пульсі податкових новин, бути поінформованим про події, роз'яснення податкового законодавства та дивитися корисні відео.

Тема цифровізації податкових процесів викликала жвавий інтерес у підприємців-початківців, тому у залі в ході активного діалогу лунало чимало запитань, на які відповіли фахівці служби та надали практичні поради.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано