Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Легалізація найманої праці та заробітної плати.

Дата: 30.01.2020 14:38
Кількість переглядів: 222

Легалізація найманої праці та заробітної плати.

1 січня набрав чинності Державний бюджет України на 2020 рік. Він передбачає збільшення мінімальної зарплати до 4723 грн, у погодинному розмірі – 28,31 гривні.

Зазначимо, що мінімальна зарплата є державною гарантією незалежно від того, яка система оплати праці діє у роботодавця, і є обов'язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності та господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Виплата зарплати у розмірі, меншому за 4723,00 грн. за виконану місячну норму праці є недотриманням мінімальних державних гарантій.

      Легалізація заробітної плати актуальна з двох причин:

–  збільшення надходжень до бюджетів усіх рівнів, в т.ч. до Пенсійного фонду України;

– соціальні гарантії для найманих працівників, розмір яких залежить від тривалості страхового стажу.

Хотілося б звернутися до осіб, які отримують зарплату в “конверті” , що офіційно вони вважаються непрацюючими. Їм не зараховується страховий стаж, а відповідно:

– вони не будуть одержувати пенсію по віку;

їх можуть звільнити в будь-який час, без жодних компенсацій.

– у них немає права на відпустку, права на оплату лікарняних та допомогу по безробіттю, права не працювати у вихідний та святковий день, права на охорону праці, права на соціальне страхування.

Наголошуємо на тому, що роботодавців, які використовують найману працю повинні легалізувати трудові відносини відповідно до чинного законодавства та вживати всіх заходів щодо виплати заробітної плати своїм працівникам не нижче рівня законодавчо встановленої мінімальної заробітної плати та у строки, встановлені чинним законодавством.

Виплата заробітної плати у «конвертах» – тягар сучасності, який несе за собою багато негараздів як країні, так і кожному з нас.

Тому, Василівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області закликає до   підвищення соціальної свідомості як суб’єктів господарської діяльності, так і самих найманих працівників.

 

Василівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано