Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Про застосування пестицидів та агрохімікатів

Дата: 05.02.2020 13:42
Кількість переглядів: 218

Про застосування пестицидів та агрохімікатів

Для запобігання отруєння бджіл та їх максимального збереження під час обробки медоносних рослин та садів агрохімікатами повідомляємо про таке.

Відповідно до статті 37 Закону України «Про бджільництво» з метою недопущення загибелі бджіл суб’єкти господарювання, які застосовують засоби захисту рослин для обробки медоносних рослин, зобов’язані не пізніше ніж за три доби до початку обробки через засоби масової інформації попередити про це органи місцевого самоврядування, населення та пасічників, пасіки яких знаходяться на відстані до десяти кілометрів від оброблюваних площ. При цьому повідомляється дата обробки, назва препарату, ступінь і строк дії токсичності препарату.

Оскільки, господарства сповіщають населення про місце і час обробок пестицидами через сільську раду, то власники пасіки повинні зареєструватись в сільській раді на території якої вона знаходиться.

Роботи з пестицидами, враховуючи вплив та безпечність на бджіл, слід проводити у вечірні (18-20) години при мінімальних повітряних потоках шляхом обприскування наземною апаратурою, при цьому пасіки необхідно вивести не менш ніж на 5 км від оброблюваних ділянок або ізолювати їх на термін до п'яти діб в залежності від внесеного препарату.

Враховуючи токсичність всіх пестицидів для бджіл, обприскування сільськогосподарських культур, які є медоносами потрібно проводити у фазу бутонізації до цвітіння (в ранні та вечірні години).

Крім того, рекомендуємо поінформувати агровиробників та пасічників щодо наявних для їх використання інтернет-ресурсів, зокрема системи моніторингу «GRAND EXPERT» (веб-сайт: www, grand.expert), використання якого покращить комунікацію між ними, що стане додатковим дієвим механізмом по запобіганню отруєнь бджіл.

 

Також,                прошу                Вас               забезпечити                інформування

сільгосптоваровиробниками бджолярів, що здійснюють господарську діяльність на Вашій території, про назви, марки наявних агрохімікатів або тих, що планують придбати для застосування у 2020 році, які занесені до Переліку пестицидів і агрохімікатів дозволених до використання в Україні.

Фото без описуВ.о. директора


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано