Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Запоріжці сплатили за нерухомість майже 19 мільйонів

Дата: 26.02.2020 11:22
Кількість переглядів: 190

Запоріжці сплатили за нерухомість майже 19 мільйонів

 

У січні до запорізьких місцевих бюджетів надійшло 18 мільйонів 600 тисяч гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, порівняно із січнем минулого року запоріжці збільшили сплату майже на три мільйона або на 17 відсотків. Зокрема, від підприємств і організацій місцеві скарбниці отримали 17 мільйонів, від громадян – один мільйон 600 тисяч гривень.

Найбільші надходження забезпечили власники нерухомості обласного центру – 6,6 мільйона, мелітопольські та веселівські платники спрямували 2,5 мільйона, якимівські та приазовські – 2,4 мільйона, бердянські і приморські – 1,6 мільйона, вільнянські та новомиколаївські – майже 1,1 мільйона, запорізькі – понад мільйон, василівські та михайлівські – 1 мільйон гривень.

Нагадаємо, ставки податку на нерухоме майно встановлюються рішеннями сільських, селищних, міських рад та об'єднаних територіальних громад. Вони не повинні перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати за квадратний метр. Фізичні особи сплачують податок тільки за ту площу, яка перевищує пільгову.

Додатково оподатковуються об'єкти житлової нерухомості, площа яких понад 300 квадратних метрів для квартир і 500 квадратних метрів для житлових будинків за ставкою 25000 гривень за кожен об'єкт житлової нерухомості або його частки.

Усього в регіоні станом на початок року нараховується 4 тисячі платників-юридичних та 620 фізичних осіб.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано