Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Зміни  законодавства: благодійність на запобігання поширенню коронавірусної хвороби включається до податкової знижки

Дата: 13.04.2020 15:47
Кількість переглядів: 154

Зміни  законодавства: благодійність на запобігання поширенню коронавірусної хвороби включається до податкової знижки

2 квітня 2020 року набрав чинності Закон України від 30.03.2020 року №540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)»  (опублікований у виданні «Голос України» від 02.04.2020 №62), яким передбачено розширення переліку витрат, які можна включити до податкової знижки.

Так, на 2020 рік передбачена податкова знижка на суму коштів або вартість лікарських засобів для надання медичної допомоги хворим, дезінфекційних засобів, медобладнання, засобів індивідуального захисту, медичних виробів*, які добровільно перераховані (передані) громадським об’єднанням, благодійним організаціям, закладам охорони здоров’я державної та/або комунальної власності, структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних державних адміністрацій** протягом карантину.

Зазначені витрати включаються до складу податкової знижки у повному обсязі без урахування обмежень, визначених п.п. 166.3.2 ст. 166 ПКУ (тобто без обмеження суми  в межах 4% загального оподатковуваного доходу, отриманого протягом звітного року).

Нагадаємо, що за загальним правилом до податкової знижки включається сума коштів (вартість майна), переданих у вигляді пожертвувань або благодійних внесків неприбутковим організаціям, у розмірі, що не перевищує 4% суми загального оподатковуваного доходу, отриманого протягом звітного року.

            *що передається: кошти, лікарські засоби для надання медичної допомоги хворим, дезінфекційні засоби і антисептики, медичне обладнання, засоби індивідуального захисту, медичні вироби для скринінгу хворих, розхідні матеріали для надання медичної допомоги, медичні вироби, лабораторне обладнання, розхідні матеріали, реагенти для лабораторних досліджень; медичні вироби, лабораторне обладнання, розхідні матеріали для інфекційних відділень, патологоанатомічних відділень тощо), засоби особистої гігієни, продукти харчування та/або товари за переліком, що визначається КМУ;

*кому передється: громадським об’єднанням, благодійним організаціям, центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони здоров’я, іншим центральним органам виконавчої влади, які реалізують державну політику у сферах санітарного та епідемічного благополуччя населення, контролю якості та безпеки лікарських засобів, протидії ВІЛ-інфекції/СНІДу та інших соціально небезпечних захворювань та/або особі, уповноваженій на здійснення закупівель у сфері охорони здоров’я; закладам охорони здоров’я державної та/або комунальної власності,  структурним підрозділам з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій.

Цією податковою знижкою фізичні особи зможуть скористатись за результатами 2020 податкового року. Для цього у 2021 році необхідно буде подати річну декларацію про майновий стан і доходи за 2020 рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано