Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Михайлівський сектор обслуговування громадян (сервісний центр) Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області повідомляє

Дата: 23.04.2020 14:29
Кількість переглядів: 206

З 1 квітня підвищено пенсії 80-річним особам

 

На виконання постанови Кабінету Міністрів України від 01.04.2020
№ 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році» з 1 квітня збільшено пенсії особам, які досягли 80 та більше років.

Головне управління в Запорізькій області провело відповідний перерахунок.

Щомісячну компенсаційну виплату у розмірі 500 гривень отримали ті особи, у яких розміри пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та інших доплат до пенсій, встановлених законодавством, менше ніж 9205,19 грн. - розмір середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якої сплачено страхові внески та яка враховується для обчислення пенсії за 2019 рік.

Щомісячна компенсаційна виплата особам, які отримують пенсію та досягли 80-річного віку після 1 квітня, встановлюється і виплачується з дати досягнення зазначеного віку.

У разі, коли після встановлення щомісячної компенсаційної виплати розмір пенсійних виплат з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації та  інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною), в осіб, які отримують пенсії, призначені за нормами Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» з урахуванням страхового стажу 25 років у чоловіків та 20 років у жінок, розмір їх пенсійної виплати не досягає 2600 грн., таким особам встановлено доплату до зазначеного розміру.

За результатами проведених перерахунків в Запорізькій області отримали підвищення до пенсій за додатковими відомостями понад 72 тис. осіб, яким виповнилось 80 та більше років. В середньому сума підвищення склала
515,73 грн.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано