Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Карантинні нововведення: що необхідно знати про проведення документальних та фактичних перевірок під час карантину 

Дата: 27.04.2020 19:30
Кількість переглядів: 184

Карантинні нововведення: що необхідно знати про проведення документальних та фактичних перевірок під час карантину 

Законами України від 17.03.2020 № 533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)» та від 30.03.2020 року №540 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)» передбачено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок (п. 522 підрозд. 10 розд. ХХ Перехідні положення ПКУ), а саме: 

Встановлено мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок на період з 18  березня  по  31  травня  2020 року, крім:

 

  • документальних позапланових перевірок з підстав, визначених п.п. 78.1.8 ст. 78 ПКУ  (проводиться щодо законності декларування заявленого до відшкодування з бюджету ПДВ та/або з від’ємного значення з ПДВ, яке становить більше 100 тис. грн.);

 

  • фактичних перевірок в частині порушення:

- обліку, ліцензування, виробництва, зберігання та транспортування пального, спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів;

 

- цільового використання пального та спирту етилового платниками податків;

- обладнання акцизних складів витратомірами-лічильниками та/або рівномірами-лічильниками;

- здійснення функцій, визначених законодавством у сфері виробництва і обігу спирту етилового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів, пального з підстав, визначених п.п. 80.2.2, 80.2.3 та 80.2.5 ст. 80 ПКУ.

Щодо проведення камеральних перевірок, то визначено, що

- камеральна перевірка податкової декларації (крім податкової  декларації  з ПДВ) за звітні (податкові) періоди березень – травень 2020 року, або уточнюючих розрахунків (крім уточнюючих розрахунків з ПДВ), що були подані протягом березня-травня 2020 року, може бути проведена лише протягом 60 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку їх подання, а якщо такі документи були надані пізніше, - за днем їх фактичного подання.

Зверніть увагу, що зазначений порядок не поширюється на камеральні перевірки податкової декларації з ПДВ та уточнюючих розрахунків з ПДВ. Терміни проведення камеральної перевірки податкової декларації уточнюючого розрахунку з ПДВ не змінюються.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано