Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Який порядок оподаткування доходів від продажу власної продукції тваринництва?

Дата: 15.05.2020 11:11
Кількість переглядів: 176

Який порядок оподаткування доходів від продажу власної продукції тваринництва?

Оподаткування доходу, отриманого фізичною особою від продажу власної продукції тваринництва, залежить від підтвердження особою факту самостійного вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва.

Так, при продажу власної продукції тваринництва груп 1 — 5, 15, 16 та 41 УКТ ЗЕД отримані від такого продажу доходи не є оподатковуваним доходом, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року (у 2019 році – 208 650 грн.). Такі фізичні особи здійснюють продаж зазначеної продукції без отримання довідки про наявність земельних ділянок.

У разі коли сума отриманого доходу перевищує цей встановлений розмір, фізична особа зобов'язана надати податковому органу довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, що видається сільською, селищною, міською радою або радою об'єднаних територіальних громад, у довільній формі за місцем податкової адреси (місцем проживання) власника продукції тваринництва.

Якщо довідкою підтверджено вирощування проданої продукції тваринництва безпосередньо платником податку, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 50 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Якщо таким платником податку не підтверджено самостійне вирощування, розведення, відгодовування продукції тваринництва, то доходи, отримані від її продажу, підлягають оподаткуванню на загальних підставах.

Отже, якщо при продажу фізичною особою продукції тваринництва умови щодо неоподаткування не виконуються, то необхідно включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів (за ставкою 18%) та військовий збір (за ставкою 1,5%)


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано