Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

СВЯТА ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

Дата: 17.06.2020 14:12
Кількість переглядів: 417

СВЯТА ПІД ЧАС КАРАНТИНУ

 

Ми всі добре знаємо, що в нашій країні під час пандемії COVID-19 було запроваджено карантин. Одразу це була сувора заборона на зібрання людей в одному місці, тому робота працівників культури призупинилася. Залишалося тільки те і діло,що викладати спогади святкових концертів онлайн.

Але з самим першими послабленням заборон Плодородненський будинок культури почав потихеньку оживати. Спочатку працівники культури збиралися невеличкими групами та наводили лад на прилеглих територіях біля будинку культури, та пам’ятників. Білили дерева та висаджували квіти, які невтомно надавала наш сільський бібліотекар Тетяна Андріївна Гєєнко. Напередодні 9 травня наша творча група вирішила провести флешмоб до дня пам’яті та примирення «Пам’ять вічна, пам’ять жива» за участю вихованців нашого будинку культури. Діти танцювального колективу «Жасмін», творчої студії «Восторг», вокального колективу « До-мі-солька», творчої студії «Росток» підготували малюнки на військову тематику та вірші, які не залишать жодну людину байдужою до спогадів про ті тяжкі часи. Також було проведено онлайн-мітинг, присвячений 75-ю Великої Перемоги «Пам’ятаємо – перемагаємо». Голова Плодородненської громади Андрій Васильович Ходирєв привітав жителів громади з цим знаменним днем. Завідуюча будинку культури Алла Яківна Бурико провела чуттєвий, сповнений переживань та болю мітинг. Були показані слайди ветеранів загиблих у війні земляків. «Вічна їм пам’ять». Вокальний ансамбль «Берегиня» виконав пісню, від якої розривалося серце на частини «Перемога». Хай цей день буде в пам’яті кожного із нас і у майбутніх поколінь, пишаємося тим, що зробили для нас чиїсь брати, сини, доньки, батьки, діди та прадіди.

Наступним святом був день вишиванки, який традиційно святкують 21 травня. До цього свята у наших працівників виникла маса ідей та пропозицій як зробити наші онлайн- виступи яскравими та креативними. До відеозйомок хотілося залучити якомога більше людей, щоб передати усю красу нашого вишиваного краю. Була маса робіт як окремих, так і спільних. Танцювальний колектив «Жасмін» на чолі з керівником Ольгою Анатоліївною Гноєвою презентував дві відеороботи. Творча студія «Росток» (діти) на чолі з керівником Тетяною Андріївною Гєєнко також підготували до свята світлини своїх вихованців у вишиванках. Ще Тетяною Андріївною була запропонована ідея флешмобу зі стрічками «Яскраві барви вишиванки», в якому взяли участь працівники Плодородненської сільської ради, працівники будинку культури та інші жителі нашої громади. За виконання цієї роботи дякуємо нашому звукорежисеру Микиті Боярському. Організатором культурно-дозвіллєвої діяльності Надією Геннадіївною Кобан була надана робота «Дефіле у вишиванках», в якій також окрім дітей взяв участь кожний охочий. Найбільш вражаючою роботою, була спільне відео «З днем Вишиванки», в якому взяли участь, як працівники клубу, так і жителі громади. Це Тамара Єсипчук, Олена Малєєва, Марина Россол, Олександр Клопов, Надія Кобан, керівник Алла Бурико, сільський бібліотекар Тетяна Гєєнко, маленька україночка Мирослава Кобан. За кадром залишилися люди, які надали допомогу для зйомки цього відео. Дякуємо за яскраві вишивані роботи Плодородненському музею, майстрині з села Показне Олені Семенюк. Дякуємо Олексію Леонідовичу Верещазі за дозвіл проводити зйомку на території ставків в с. Первомайськ. Дякуємо громадській організації риболовів с. Показне за благоустрій ставка в цьому селі, за гарний місток на березі. Дякуємо голові Плодородненської громади А.В.Ходирєву за надання транспорту.

Наступне свято ми також зустріли під час карантину. День захисту дітей. Мабуть, найочікуваніше і найбажане для дітей свято. Вихованці танцювального колективу «Жасмін» підготували до цього свята запальний танок «Кожен святкує по-своєму.» Вокальний колектив «Берегиня» зняв відеоролик «Втеча з дитсадка». Цю роботу з впевненістю можна назвати міні-комедією, яка порадувала багатьох, не тільки дітей, а і дорослих. За участь у цьому відео хочемо подякувати вихователю дитячого садка Світлані Іванівні Малюзі, бібліотекарю Тетяні Гєєнко, вихователю Наталі Федорівні Окопній, працівникам школи Марині Шубіній, Тетяні Скрябіной. За дозвіл зняти відео в приміщені дитячого садка дякуємо директору Плодородненської КОЗ Ігорю Петровичу Клименку. Учасникам колективу «Берегиня» хочеться сказати окреме спасибі за їхню акторську гру. А також хочемо подякувати нашому звукорежисеру Микиті Боярському.

Час іде, карантин не може бути вічним. Тому хочеться побажати усім гарного настрою, побільше яскравих емоційта святкових моментів у житті. Бережіть себе та своїх близьких людей.

Алла Бурико, Надія Кобан.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано