Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Зміни до Виборчого кодексу: позиція Асоціації ОТГ

Дата: 24.06.2020 08:27
Кількість переглядів: 267

Зміни до Виборчого кодексу: позиція Асоціації ОТГ

 

Асоціація ОТГ не підтримує запропоновані зміни до Виборчого кодексу, що обмежують право на самовисування для кандидатів мажоритарників. Вказані зміни спричинять ситуацію, коли виборець змушений буде голосувати не за реального представника, а за тих кандидатів, яких запропонує та чи інша партійна організація. Асоціація вважає, що ведення вказаних обмежень доцільно запроваджувати в громадах із кількістю виборців не менше 35 тисяч виборців, а не з кількістю від 15 тисяч осіб, як наразі пропонується.

 

Окрім цього, Асоціація ОТГ не підтримує пропозицію змін до Виборчого кодексу і закликає відмовитись від ініціативи із запровадження грошової застави для кандидатів-самовисуванців та організацій політичних партій, які братимуть участь у виборах депутатів сільських, селищних, міських рад, де кількість виборців менше 15 тисяч.

 

Водночас, в Асоціації об’єднаних територіальних громад знайшли підтримку законодавчі зміни до Виборчого кодексу щодо можливості кандидатам одночасно балотуватися у депутати рад різних рівнів та на посади сільських, селищних, міських голів. Однак Асоціація виступила з ініціативою щодо законодавчого закріплення права сільському, селищному, міському голові мати ще один представницький мандат та бути одночасно і депутатом обласної ради.

 

Загалом же, Асоціація вітає відновлення роботи над удосконаленням Виборчого кодексу, адже значна частина змін, спрямовуються на усунення недоліків та прогалин у законодавстві, що безумовно заслуговує на позитивну оцінку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано