Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Платникам ПДВ: подання таблиці даних може убезпечити від зупинення реєстрації податкових накладних

Дата: 13.07.2020 11:23
Кількість переглядів: 195

Платникам ПДВ: подання таблиці даних може убезпечити від зупинення реєстрації податкових накладних

Таблиця даних платника податку – це зведена інформація, що подається платником ПДВ до податкового органу, щодо:

  • кодів видів економічної діяльності платника податку згідно з Класифікатором видів економічної діяльності,
  • кодів товарів згідно з УКТЗЕД,
  • та/або кодів послуг згідно з Державним класифікатором продукції та послуг, що постачаються та/або придбаваються (отримуються) платником податку, ввозяться на митну територію України.

Оскільки Таблиця – це інформація про специфіку діяльності платника ПДВ, то  вона може бути подана без факту зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН.

Таблиця з поясненнями розглядається комісією регіонального рівня протягом п’яти робочих днів та приймається рішення про її врахування або неврахування.

Якщо Таблиця даних податковим органом враховується, то в подальшому, коли за результатами перевірки податкових накладних/розрахунків коригування визначено, що у них відображена операція з товаром за кодом згідно з УКТЗЕД та/або послугою за кодом згідно з ДКПП,  які зазначені у Таблиці,  то реєстрація таких податкових накладних не зупиняється.

Отже, подання Таблиці може убезпечити суб’єкта господарювання від факту зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування за ідентичними операціями, оскільки у разі правильного заповнення Таблиці та її прийняття податковим органом,  у подальшому реєстрація податкових накладних із зазначеними кодами згідно з УКТЗЕД/ДКПП не зупинятиметься.

Тобто, таблиця даних платника податку на додану вартість допомагає попередити блокування ПН/РК при незбігу кодів придбання товарів/послуг і кодів постачання (виготовлення) товарів/послуг з УКТ ЗЕД / ДК 016-2010.

Зверніть увагу, що після подання Таблиці, надалі при складанні ПН/РК, коди товарів згідно з УКТ ЗЕД або коди послуг згідно з ДКПП мають вказуватися на рівні тих знаків (цифр), які зазначені в поданій Таблиці.

Таблиця даних платника податку подається з поясненням, в якому зазначається вид діяльності, з посиланням на податкову та іншу звітність, щодо сплати податків до бюджетів, рекомендовано зазначити економічну складову отримання доход та інформацію щодо основних постачальників та покупців за основними напрямками роботи.

Рекомендовані документи:

  • Штатна чисельність, середня заробітна плата ;
  • Відомості щодо основних засобів; звіт 20ОПП;
  • Складський облік (інвентаризаційні описи), оборотносальдові відомості;

Додатково для сільськогосподарських підприємств:

  • Наявність земельних ділянок;
  • Статистична звітність (29 сг, 4сг, 21 сг, 37сг, 10 мех)

Порядок подання Таблиці передбачений п. 2, п. 4, п. 12 - 16 «Порядку зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», затвердженого постановою КМУ від 11.12. 2019 № 1165.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано