Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Шановні платники податків!

Дата: 31.08.2020 10:40
Кількість переглядів: 236

Шановні платники податків!

 

Головне управління  ДПС в Запорізькій області нагадує, що відповідно до статті 67 Конституції України кожен зобов'язаний сплачувати податки і збори в порядку і розмірах, встановлених законом.

Згідно з статтею 3 Закону України від 06.07.1995 року  N 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу зобов'язані дотримуватись законодавчо визначених процедур.

З метою більш дієвого контролю за суб’єктами господарювання, що здійснюють готівкові розрахунки через зареєстровані реєстратори розрахункових операцій  ГУ ДПС у Запорізькій області  за допомогою Системи зберігання і збору даних реєстраторів розрахункових  операцій (СЗЗД РРО) постійно проводиться  аналіз виторгів, проведених через РРО, аналізується діяльність суб’єктів господарювання, що звітують про мінімальні виторги, причини не надходження законодавчо визначеної інформації від РРО.

Аналізуючи наявну інформацію ГУ ДПС, у т. ч.  почекову інформацію   для проведення контрольно-перевірочних заходів відбираються  господарські об'єкти, на яких застосовуються реєстратори розрахункових операцій з середньомісячним виторгом  менше 12,0 тис.  грн.,  що  свідчить про незначний обсяг продажу, проведений  через  РРО,  приховування   суб’єктами господарювання   реального   обсягу   розрахункових   операцій   та   відповідно заниження об’єкту оподаткування.                                                                    

Так, кожен господарський об'єкт потребує на місяць мінімальних  витрат :    4,7  тис  грн.  -   заробітна  плата  одного  працівника   (мінімальна   заробітна плата у 2020 році); не  менше   1,0  тис. rрн.  -   утримання  об'єкту   торгівлі   (послуг) : оренда, комунальні платежі, земельний податок  тощо; 0,2 - 0,5 тис rрн. - обслуговування касової та іншої техніки; 0,7 - 2,5 тис rрн. - ліцензії та дозвільні документи; інше.

Критерієм якості роботи ГУ ДПС у Запорізькій області є не лише  організація контрольно - перевірочної роботи, ефективність проведення перевірок, виявлення порушень та застосування фінансових санкцій а й налагоджена партнерська співпраця з платниками податків.

З метою уникнення правопорушень та забезпечення повноти наповнення бюджетів усіх рівнів, ГУ ДПС у Запорізькій області вкотре наголошує на необхідності   дотримання вимог законодавства суб’єктами господарювання всіх форм власності.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано