Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови

Дата: 22.02.2018 16:01
Кількість переглядів: 698

      «Кращої , ніж рідна, мови не буває!»

21 лютого відзначається Міжнародний День рідної мови. Це свято спрямоване на підтримку рідної мови, привернення уваги світового українства до проблем української мови, її вивчення та розвиток, пропаганди і популяризації та, водночас,  демонстрації  її краси і багатства, літературної довершеності.

       До відзначення Міжнародного Дня рідної мови долучилася вся шкільна родина КЗ «Мар’янівський НВК І-ІІст.».

Гарне свято, на якому всі поринули в чудовий і прекрасний світ рідної мови, організували вчителі української мови і літератури, учні 1-9 класів та вихованці дошкільної групи.

     Задушевними словами про мову звернулися до присутніх ведучі свята, учень 9 класу Грунь Станіслав та учениця 8 класу Нестеренко Ірина: «Зі співу вітру, з мелодій морських хвиль, з весняного щебетання птахів, з літнього розмаїття квітів народилася наша мова. Мова ? це великий дар природи, це найдорожче, що є у кожного народу. Упродовж віків українське слово живило душу, вчило бути чесним, любити свій край.»

       На святі звучали вірші про мову  у виконанні учнів 1-2 класів, лагідність і ніжність нашої мови демонстрували учні 4-5 класу звертаннями до мам, бабусь, дідусів. А учениці 6 класу Сенченко Ганна, Крикун Ксенія, Кас'янець Дарина та Афенькіна Марія майстерно декламували вірші про заборону української мови та звернення до Бога про її захист. Учениці 6 класу Сенченко Ганна та Крикун Ксенія у пісні « Я - маленька українка» та вихованці дошкільної групи у пісні «Ми- маленькі козачата» ще раз доводили нашу приналежніть до козацького роду, гордість , що ми живемо в Україні. Вчитель 3 класу Крикун Н.В. зачарувала всіх своїм виконнанням пісні «Батьківська мова». Розсмішили присутніх гуморески про культуру мовлення у виконанні учнів 3 класу та жартівлива пісня учнів 1 класу «Грицю, Грицю, до роботи!». А сценка «Проблеми української мови» у виконанні учнів 9 класу Кас'янцем Кирилом, Грунем Владиславом та Хмарою Іваном змусила плакати від сміху весь зал. Майстерно звучала пісня «Українська мова» у виконанні Нестеренко Ірини  та гімн українській мові у виконання Купцової Аліни. Зал аплодував учням 7 класу Федосєєвій Вікторії та Купцовій Аліні за інсценізацію діалогу мами та дочки та вихованцям дошкільної групи за інсценізацію казки «Ріпка». Із захопленням слухали всі присутні, а особливо учні, пісню «Україна – це ми» у виконанні педколективу закладу. Завершилось свято флешмобом, у якому взяли участь всі учасники заходу.

        Учні добре підготувалися, декламували напам'ять, з інтонацією, чітко і виразно намагалися донести зміст творів до слухачів. Учасники свята були одягнені у вишиванки, які додали святу краси.

        Такі заходи  гартують усіх нас на шляху відродження духовності, зміцнення державності, формування громадського світогляду. Адже кожен народ відбувся лишень тоді, коли усвідомив себе у рідному слові.  

                                                                                                   Вчитель української мови Нестеренко Л.А.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано