Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Сплата податків з депозитних процентів запорізьких вкладників зросла майже на мільйон та інше...

Дата: 07.12.2020 10:52
Кількість переглядів: 358

 

Сплата податків з депозитних процентів запорізьких вкладників зросла майже на мільйон

 

У січні-листопаді з процентів депозитних банківських рахунків запоріжців до державного бюджету було сплачено 50 мільйонів 570 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб (без даних великих платників, зареєстрованих у Східному управлінні Офісу ВПП ДПС), що на 979 тисяч більше порівняно з січнем-листопадом минулого року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Лише у листопаді держбюджет отримав 4,2 мільйона гривень.

З початку року фінансові установи м. Запоріжжя спрямували до державної казни 48,4 мільйона, мелітопольські та веселівські – 765 тисяч, бердянські та приморські – 665 тисяч, енергодарські, кам’янсько-дніпровські та великобілозерські – 200 тисяч, пологівські, більмацькі та розівські – 146 тисяч, вільнянські та новомиколаївські – 107 тисяч тощо.

Нагадаємо, ставка податку на доходи фізичних осіб з процентів від вкладів у банках, кредитних спілках складає 18 відсотків. Відповідно до статті 170.4. Податкового кодексу України інформація про суми банківського рахунку або ощадного сертифіката чи вкладу члена кредитної спілки, нараховані проценти, а також відомості про вкладників не подаються до контролюючого органу і залишаються конфіденційними.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

 

Засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва: про що має знати запорізький бізнес

 

У Запоріжжі у форматі онлайн-конференції відбулося засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва. З представниками бізнесу та громадських організацій спілкувалися фахівці Запорізької міської ради, податкової служби та Національної поліції області, а також інших державних органів.

Під час засідання підприємці цікавились новаціями податкового законодавства для малого та середнього бізнесу. Податківці ознайомили платників із особливостями використання книг обліку доходів і витрат, адміністрування і сплати єдиного податку і єдиного внеску, а також нещодавніми змінами у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій.

Було наголошено, що фахові роз'яснення стосовно практичної реалізації норм податкового законодавства, матеріали щодо останніх змін у сфері оподаткування та іншу корисну інформацію суб'єкти підприємництва можуть знайти на офіційних ресурсах податкової служби: на вебпорталі ДПС та субсайті ГУ ДПС у Запорізькій області. Крім того, на сторінці ДПС у Запорізькій області у соцмережі Facebook платники мають можливість поставити та отримати відповіді на свої запитання.

Особливу увагу було приділено дистанційним послугам, які наразі запроваджує податкова служба. Так, серед останніх проектів ДПС – розширення можливостей Електронного кабінету платника, програмні РРО, запуск сервісу InfoTAX, який реалізовано у месенджерах Telegram і Viber.

У ході обговорення підприємців запросили до тестування і використання Е-послуг, які сприяють легкій і доступній сплаті податків.

Крім того, на координаційній раді учасники заслухали звіт щодо виконання заходів з ліквідації стихійної торгівлі на території м. Запоріжжя.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Місцеві скарбниці Запорізького регіону отримали дев'ять мільярдів гривень

 

У січні-листопаді запорізькі платники податків спрямували до місцевих бюджетів 8 мільярдів 949 мільйонів гривень (не враховуючи показники великих підприємств, які обслуговуються в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Коментуючи находження, начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов повідомив, що рівень сплати податків порівняно з минулим роком зріс на 429 мільйонів або на 5 відсотків.

Майже 64 відсотки доходів скарбниць забезпечив податок на доходи фізичних осіб – запоріжці перерахували 5 мільярдів 706 мільйонів, що більше минулорічних відрахувань на 420 мільйонів або на 8 відсотків.

Підприємці і фермери регіону, які використовують спрощену систему оподаткування, направили до бюджетів громад 1 мільярд 413 мільйонів гривень єдиного податку, це на 111 мільйонів або на 8,5 відсотка більше, ніж за одинадцять місяців 2019 року.

976 мільйонів гривень надійшло від запорізьких землекористувачів і власників ділянок, у тому числі, від підприємств, організацій та установ – 746 мільйонів, від підприємців-фізичних осіб та громадян – 230 мільйонів.

Роздрібний продаж підакцизних товарів додав скарбницям 165,4 мільйона гривень акцизного податку, зростання до минулорічного показники склало 8,3 мільйона або 5 відсотків.

Крім того, компанії регіону сплатили 240 мільйонів гривень рентної плати за користування природними ресурсами, 128 мільйонів гривень екологічного податку, 107 мільйонів гривень податку на прибуток тощо.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізький бізнес спрямував до держбюджету вісім мільярдів

 

Податкові надходження до державного бюджету від запорізьких платників за одинадцять місяців склали 7 мільярдів 896 мільйонів гривень (за оперативною інформацією та без показників великих підприємств, які обслуговуються в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС).

Рівень сплати податків перевищив минулорічний на 677 мільйонів або на 9,4 відсотка. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Значну частину доходів скарбниці сформували податок на доходи фізичних осіб та податок на додану вартість. Так, з початку року запоріжці спрямували до казни 1 мільярд 902 мільйони гривень ПДФО, що на 140 мільйонів або на 7,6 відсотка більше, ніж у січні-листопаді 2019 року.

Запорізькі компанії і підприємці направили до бюджету 3 мільярди 930 мільйонів гривень ПДВ, збільшивши відрахування до даних минулого року майже на 565 мільйонів.

З доходів запоріжців перераховано понад 604 мільйони гривень військового збору, це на 35 мільйонів або на 6 відсотків більше, ніж за аналогічний період 2019 року.

З прибутків підприємств і установ до скарбниці надійшло 686,7 мільйона гривень, за користування природними ресурсами сплачено 442,5 мільйона гривень рентної плати, за забруднення навколишнього середовища – 149,6 мільйона гривень екологічного податку.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізькі роботодавці спрямували на соціальні видатки вісім мільярдів

 

За одинадцять місяців підприємства і підприємці регіону сплатили 7 мільярдів 971 мільйон гривень єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (за оперативною інформацією та без показників великих платників, зареєстрованих в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, минулорічний рівень надходжень до пенсійного і соціальних фондів перевищено на 502 мільйона або на 6,7 відсотка.

Більше половини від загальної суми забезпечили роботодавці обласного центру – 4 мільярди 155 мільйонів. Від платників м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів надійшло 1 мільярд 183 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 739 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 543 мільйони, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 228 мільйонів, Василівського та Михайлівського районів – 225 мільйонів, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 215 мільйонів, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 206 мільйонів тощо.

Всього у Запорізькій області нараховується 84 586 платників єдиного внеску. Зокрема, 54 553 фізичні особи-підприємця перераховують ЄВ за себе, кількість суб’єктів господарювання-юридичних осіб становить 16 401, підприємців-роботодавців – 14 419, самозайнятих осіб – 850, членів фермерських господарств – 232, а також 277 осіб, які беруть участь у добровільному страхуванні.

Нагадаємо, з вересня мінімальна сума єдиного внеску на місяць становить 1100 гривень, а максимальний страховий внесок – 16500 гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Двадцять одна тисяча запоріжців користуються електронними ключами податкової служби

 

У січні-листопаді за безкоштовними електронними ключами до податкової служби регіону звернулись 21 тисяча запоріжців. Фахівці пунктів реєстрації видали клієнтам 48,5 тисячі кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів, що на 9,6 тисячі більше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

За допомогою кваліфікованого електронного ключа податкової служби можна користуватися дистанційними сервісами органів ДПС, зокрема, програмними РРО, та іншими державними і приватними послугами. Їхній перелік розміщений на сайті Кваліфікованого надавача ЕДП: https://acskidd.gov.ua/partnership.

Нагадаємо, платники мають можливість самостійно генерувати сертифікати. Для цього необхідно завантажити програму з інформаційного ресурсу Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг ІДД ДПС: http://acskidd.gov.ua/manage-certificates.

Дистанційно сформувати нові ключі зможуть користувачі, які мають:

– чинні сертифікати (наприклад до закінчення строку чинності яких залишилося декілька днів);

– незмінні реєстраційні дані (ПІБ, адреса реєстрації місця проживання, код ЄДРПОУ організації тощо);

– особистий ключ, доступний лише користувачу та не є скомпрометованим.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

Запорізькі місцеві скарбниці отримали 141 мільйон гривень податку на нерухомість

 

З початку року власники нерухомого майна сплатили до місцевих бюджетів регіону 141 мільйон гривень податку на нерухомість. Коментуючи надходження, начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, повідомив, що порівняно з відповідним періодом 2019 року запоріжці збільшили сплату на 19 мільйонів 649 тисяч або на 16 відсотків.

Так, запорізькі компанії, установи і організації спрямували до скарбниць 90 мільйонів, що на 7,3 мільйона або на 9 відсотків більше, ніж торік. Від фізичних осіб-підприємців і мешканців області надійшло 51,2 мільйона, що перевищило минулорічну сплату на 12,3 мільйона або на 24 відсотки.

Найбільші платежі надійшли до бюджету м. Запоріжжя – 45 мільйонів 747 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 26,3 мільйона, Якимівського та Приазовського районів – 16,6 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 12,3 мільйона, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 7,8 мільйона, Запорізького району – понад 7 мільйонів тощо.

Цього року в регіоні нараховується 27820 платників податку на нерухомість, серед яких 4255 СГД-юридичних осіб 23565 фізичних осіб. Громадянам фахівці податкової служби направили 36,5 тисячі повідомлень-рішень про нараховані платежі.

Нагадаємо, ставки податку на нерухоме майно встановлюються рішеннями сільських, селищних, міських рад та об'єднаних територіальних громад. Вони не повинні перевищувати 1,5 відсотка від мінімальної зарплати за квадратний метр. Фізичні особи сплачують податок тільки за ту площу, яка перевищує пільгову.

Додатково оподатковуються об'єкти житлової нерухомості, площа яких понад 300 квадратних метрів для квартир і 500 квадратних метрів для житлових будинків за ставкою 25000 гривень за кожен об'єкт житлової нерухомості або його частки.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

42 підприємства нелегально використовували запорізькі землі

 

У січні-жовтні до місцевих бюджетів регіону надійшло 946 мільйонів гривень земельного податку та орендної плати (без даних великих платників, які обліковані в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, власники ділянок і землекористувачі-юридичні особи спрямували до скарбниць 673 мільйони гривень плати за землю, фізичні особи – 273 мільйони.

Найбільші суми отримали бюджети м. Запоріжжя – 287 мільйонів 622 тисячі, м. Енергодар, Кам'янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 109 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 88,4 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 79 мільйонів, Якимівського та Приазовського районів – 69 мільйонів тощо.

З початку року 9152 суб'єкти господарювання-юридичні особи подали декларації з плати за землю, фізичні особи-підприємці надали 3642 документи, для громадян фахівці податкової служби сформували і направили 317,7 тисячі податкових повідомлень-рішень про сплату земельного податку.

У результаті проведених звірок додатково залучено до оподаткування 75 компаній, річна сума нарахувань за земельні ділянки площею 890 га перевищила 4,4 мільйона. Крім того, податківці виявили 42 підприємства, які використовували 171,6 га землі без правовстановлюючих документів, річні надходження склали 973 тисячі гривень.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

 

Про новації законодавства в онлайн режимі

 

Дистанційний формат спілкування дозволяє залишатися на зв'язку з платниками та проводити податкові семінари на онлайн-платформах.

Так, нещодавно фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області розповіли представникам місцевого самоврядування регіону про найбільш актуальні новації податкового законодавства.

Зокрема, під час вебінару були детально розглянуті особливості ведення податкового обліку, надання звітності, оподаткування заробітної плати та нарахування єдиного внеску.

Крім того, представники громад отримали інформацію про зміни у застосуванні реєстраторів розрахункових операцій та переваги програмних РРО, адже контроль за обігом готівки сприяє детінізації бізнесу, і як наслідок – наповненню місцевих бюджетів.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Перевагами програмних РРО успішно користуються вже 93 запорізьких підприємця

 

Починаючи із серпня, запорізькі підприємці, які першими зареєстрували програмні РРО, вже встигли оцінити їх переваги. За цей час жодних технічних проблем, пов'язаних із обсягами трафіку та зберіганням інформації, не відбувалося. Як повідомили фахівці податкової служби, на сьогодні ДПС має достатній досвід створення та адміністрування великих баз даних і впевнено адмініструє ПРРО.

Всього у Запорізькій області на даний час касову техніку використовують 3742 фізичні особи-підприємця: 1206 із них перебувають на спрощеній системі оподаткування, у тому числі 793 – у II-й групі єдиного податку, 321 підприємець працюють без найманих працівників.

Нагадаємо, програмний РРО функціонує в режимі онлайн. Це означає, що закрити касу (подати денний звіт) можна незалежно від місця знаходження. Крім того, з наступного року платникам єдиного податку не потрібно вести первинну документацію, крім тих, які реалізують складну побутову техніку, лікарські засоби і ювелірні вироби.

РРО не будуть застосовувати платники єдиного податку І групи, зокрема ті, хто торгують на риках або надають побутові послуги населенню (ремонт, перукарні, продаж текстильних виробів тощо). Ліміт доходів для ФОПів І групи – 1 мільйон гривень на рік.

Докладно про те, як можна зареєструвати програмний РРО, читайте за посиланням: https://zp.tax.gov.ua/media-ark/news-ark/442460.html?fbclid=IwAR0t4OMjxRjyEyet6R7gSgxZeGf_AwG5J_UlRj6RMgmAhbV2htSorVrGxbk.

Також радимо переглянути відеоурок: https://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/video-lessons/6842.html.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

Запорізькі підприємства спрямували до бюджетів 400 мільйонів гривень рентної плати

 

З початку року до бюджетів усіх рівнів надійшло 268 мільйонів гривень рентної плати за користування надрами (не враховуючи дані великих платників, зареєстрованих у Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у порівнянні з відповідним періодом 2019 року запорізькі підприємства збільшили сплату на 2,5 мільйона гривень.

Із загальної суми до державного бюджету спрямовано 186 мільйонів, до місцевих бюджетів – 82 мільйони.

Серед найбільших платників – добувні компанії Василівського і Михайлівського району, які забезпечили 234 мільйони. Суб'єкти господарювання обласного центру перерахували 10,8 мільйона, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 5,6 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 5,1 мільйона, Вільнянського і Новомиколаївського районів – 3 мільйони, Запорізького району – близько 2,6 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – понад 2,5 мільйона.

Усього на території регіону зареєстровано 590 підприємств, які користуються надрами та видобувають корисні копалини.

Також у січні-жовтні 520 запорізьких підприємств-водокористувачів сплатили до скарбниць майже 132 мільйони гривень рентної плати за спеціальне використання води.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

 

Шахраї знову намагаються ошукати запорізьких підприємців

 

За відпрацьованою схемою аферисти телефонують підприємцям та від імені керівництва податкової служби регіону виманюють гроші.

Цього разу вони представляються начальником Головного управління ДПС у Запорізькій області та пропонують перерахувати кошти за "лояльне ставлення до бізнесу". Останній номер телефону, з якого надходили "пропозиції": 063 457-36-59.

Застерігаємо платників, такі дзвінки або повідомлення у месенджерах – це   шахрайство. Тож, не варто вступати в контакт з аферистами. Одразу ж звертайтеся до правоохоронних органів.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано