Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

За забруднення довкілля запорізькі підприємства сплатили 278 мільйонів. Та "Сумлінні платники податків-2019": оголошені імена переможців

Дата: 08.12.2020 13:22
Кількість переглядів: 165

За забруднення довкілля запорізькі підприємства сплатили 278 мільйонів

 

У січні-листопаді до бюджетів усіх рівнів надійшло 278 мільйонів гривень екологічного податку (без даних великих підприємств, зареєстрованих у Східному управлінні Офісу ВПП ДПС).

Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, до державної скарбниці запорізькі компанії спрямували 149 мільйонів 600 тисяч, до спецфонду місцевих бюджетів – 128 мільйонів 400 тисяч.

Найбільші суми перерахували суб'єкти господарювання м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 221,5 мільйона, Запорізького району – 28,8 мільйона, м. Запоріжжя – 10,7 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 3,9 мільйона, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 3,6 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 2,6 мільйона, Вільнянського, Новомиколаївського районів – 2,3 мільйона тощо.

Усього на території регіону зареєстровано близько 2,9 тисячі підприємств-забруднювачів довкілля. Вони здійснюють викиди шкідливих речовин у атмосферне повітря стаціонарними джерелами забруднення, у водні об'єкти, а також розміщують, утворюють або зберігають радіоактивні відходи тощо.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

"Сумлінні платники податків-2019": оголошені імена переможців

 

4 грудня відбулася урочиста церемонія нагородження переможців Всеукраїнського рейтингу "Сумлінні платники податків-2019". У режимі відеоконференції засідання пройшло, як на центральному, так і на регіональному рівнях за участі Міністра фінансів України Сергія Марченка, Голови Державної податкової служби Олексія Любченка, президента Асоціації платників податків України Грігола Катамадзе, президента Українського союзу промисловців і підприємців Анатолія Кінаха та переможців рейтингу.

Запорізький регіон під час урочистостей представляли начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов та виконавчий директор Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України" в Запорізькій області Ганна Бабенко.

Як зазначив Олексій Любченко, Державна податкова служба завжди відкрита до партнерської співпраці з платниками податків. ДПС вдосконалює свою роботу з урахуванням потреб бізнесу, запускає нові сервіси, на які очікує підприємницьке середовище.

– На новий рівень вийшла співпраця з бізнес-асоціаціями, з якими ми спільно знаходимо шляхи до вирішення спірних питань. ДПС завжди підтримуватиме чесний бізнес. Приємно, що завдяки рейтингу сумлінних платників ми маємо змогу подякувати чесному бізнесу за сплачені податки та фінансовий розвиток країни, – наголосив очільник ДПС.

Рейтинг сумлінних платників податків проводиться з 2011 року за ініціативи Асоціації платників податків України. Підприємства оцінюються за такими критеріями, як повнота та своєчасність сплати податків, дотримання податкової дисципліни, розмір середньомісячної заробітної плати, кількість офіційно працевлаштованих осіб, суми коштів, витрачених на соціальні програми та благодійні акції тощо.

Цього року переможцями стали 40 представників великого, середнього та малого бізнесу, яких обирали у категоріях "Промисловість", "Культура", "Інформація та телекомунікація", "Аграрний сектор", "Фармацевтика". "Торгівля", "Наука" та інші.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано