Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізький бізнес сплатив майже чотири мільярди гривень ПДВ та Земельний податок та орендна плата – представників ОТГ ознайомили з особливостями оподаткування ділянок

Дата: 21.12.2020 09:05
Кількість переглядів: 227

 

Запорізький бізнес сплатив майже чотири мільярди гривень ПДВ

 

З початку року запорізькі компанії і підприємці спрямували до державного бюджету 3 мільярди 930 мільйонів гривень податку на додану вартість (без даних великих підприємств, які обслуговуються в Східному управлінні Офісу ВПП ДПС). Як поінформував начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, у порівнянні з аналогічним періодом 2019 року рівень сплати ПДВ зріс на 567,6 мільйона або на 17 відсотків.

У листопаді суб'єкти господарювання перерахували до скарбниці 478,5 мільйона, що на 55,6 мільйона більше, ніж торік.

За одинадцять місяців від платників м. Запоріжжя надійшло 1 мільярд 992 мільйони, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 324,3 мільйони, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 307,6 мільйона, Вільнянського та Новомиколаївського районів – 242,3 мільйона, Пологівського, Більмацького та Розівського районів – 208 мільйонів, Оріхівського та Гуляйпільського районів – 175 мільйонів, м. Токмак, Токмацького та Чернігівського районів – 159 мільйонів, Василівського та Михайлівського районів – 150,5 мільйона тощо.

Усього станом на початок грудня в регіоні зареєстровано 10139 платників ПДВ, зокрема, 9175 СГД-юридичних осіб та 964 фізичні особи-підприємця.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

 

Земельний податок та орендна плата – представників ОТГ ознайомили з особливостями оподаткування ділянок

 

Запорізькі податківці провели вебінар для спеціалістів-землевпорядників органів місцевого самоврядування, присвячений особливостям оподаткування земель в сучасних умовах. У заході, організованому Запорізьким центром перепідготовки і підвищення кваліфікації кадрів, взяли участь представники об'єднаних територіальних громад та місцевих рад регіону.

Фахівці відділу пресслужби, інформаційної політики та адміністрування субсайту ГУ ДПС у Запорізькій області роз'яснили аспекти адміністрування і справляння плати за землю. Зокрема, мова йшла про земельний податок та орендну плату. Спеціалісти податкової служби докладно розповіли про категорії платників, об'єкти оподаткування, розміри платежу, пільги і терміни сплати.

Окрему увагу приділили декларуванню доходів від реалізації сільгосппродукції, вирощеної на власних ділянках.

Для наочності учасникам були надіслані презентаційні матеріали.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано