Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Підтримка запорізького підприємництва в умовах карантинних обмежень: напружений діалог представників бізнес-спільноти і органів влади

Дата: 24.12.2020 13:01
Кількість переглядів: 175

 

Підтримка запорізького підприємництва в умовах карантинних обмежень: напружений діалог представників бізнес-спільноти і органів влади

 

У Запоріжжі розпочала діяльність робоча група з питань підтримки бізнесу. У обговоренні найбільш актуальних питань взяли участь представники всіх профільних громадських об'єднань, підприємці регіону, а також директор Департаменту економічного розвитку і торгівлі Запорізької облдержадміністрації Оксана Матвіїшина, заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Руслан Рачинський, в. о. начальника управління податкового аудиту ГУ ДПС області Дмитро Шепель, керівники інших державних органів влади та представники  депутатського корпусу.

Сторони розглянули проблемні питання запорізьких компаній і підприємців, передусім, їх діяльності під час карантину та обмежувальних заходів.

Руслан Рачинський довів до присутніх основні законодавчі новації, які були прийняті для підтримки суб’єктів господарювання. Зокрема, це надання одноразової допомоги підприємцям та компенсації роботодавцям, звільнення платників спрощеної системи оподаткування першої групи від сплати єдиного податку і єдиного внеску, а також списання та відстрочення податкового боргу та списання недоїмки.

Учасники наголосили на конкретних питаннях суб'єктів господарювання у різних сферах, у тому числі, про найгостріші проблеми готельного бізнесу, громадського харчування, сільського господарства, будівництва та інших.

За результатами відкритого діалогу з представниками бізнесу були окреслені першочергові пропозиції щодо змін законодавства, зокрема, на період локдауну нараховувати єдиний внесок тільки за фактично відпрацьований час; для ФОП, які припинили діяльність та не отримували доходи, списувати недоїмку з ЄВ автоматично без подання заяви; переглянути підхід до вибору КВЕДів, на які поширюється державна допомога у зв’язку з посиленням карантинних заходів, а також активізувати боротьбу зі стихійною торгівлею. Усі пропозиції будуть направлені до органів центральної влади для подальшої їх реалізації.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано