Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Будьте пильними: аферисти маскуються під фахівців неіснуючого відомства. Легалізація праці: у Запоріжжі розроблено паспорт неформальної зайнятості. Запорізькі підприємства за рік сплатили 280 мільйонів "екоподатку"

Дата: 15.01.2021 14:54
Кількість переглядів: 187

Запорізькі підприємства за рік сплатили 280 мільйонів "екоподатку"

 

У 2020 році запорізькі компанії і підприємці перерахували до бюджетів усіх рівнів 279 мільйонів 764 тисячі гривень екологічного податку (без показників підприємств, які перебувають на обліку в Східному управлінні Офісу великих платників податків ДПС). З цієї суми 129 мільйонів спрямовано до спецфондів місцевих бюджетів, 150,5 мільйона – до державної скарбниці. Про це повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов.

Найбільші надходження забезпечили суб'єкти господарювання міста Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського районів – 221,6 мільйона. Підприємства і установи Запорізького району направили до бюджетів 28,8 мільйона, м. Запоріжжя – 11,2 мільйона, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 4 мільйони, м. Бердянськ, Бердянського та Приморського районів – 3,9 мільйона тощо.

Всього у минулому році податок за здійснення забруднюючих викидів у довкілля сплачували три тисячі СГД-юридичних та СПД-фізичних осіб.

Нагадаємо, ставки "екоподатку" залежать від виду забруднюючих речовин або рівня небезпечності відходів.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу "InfoTAX".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

Легалізація праці: у Запоріжжі розроблено паспорт неформальної зайнятості

 

У Запоріжжі відбулося засідання робочої групи з питань протидії незадекларованій праці. Участь у заході взяли представники Головного управління Держпраці у Запорізькій області, Головного управління ДПС у Запорізькій області, ГУ Пенсійного фонду України в Запорізькій області, ГУ Національної поліції в Запорізькій області, Запорізької обласної ради профспілок, ЗОСППР "Потенціал".

Предметом обговорення став паспорт неформальної зайнятості регіону, який розроблений на основі аналізу статистичної інформації органів влади. Цей документ дозволяє вивчати ситуацію із неофіційним працевлаштуванням запоріжців та вживати конкретні заходи щодо детінізації ринку труда.

Крім того, сторони долучились до розгляду проекту плану спільних заходів щодо зниження рівня незадекларованої праці на поточний рік. Він передбачає проведення органами Держпраці, податкової служби, Пенсійного фонду та Нацполіції інформаційно-роз'яснювальної та рейдової роботи серед роботодавців у різних галузях.

Зусилля фахівців відомств будуть спрямовані на контроль за додержанням підприємствами і підприємцями трудового і податкового законодавства, виявлення і офіційне оформлення співробітників, протидію виплатам заробітних плат "у конвертах".

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

Будьте пильними: аферисти маскуються під фахівців неіснуючого відомства

 

Шахраї намагаються ошукати запорізьких підприємців, використовуючи таку схему: до платників податків навідуються невстановлені особи із пропозиціями "вирішити питання із податковою", звичайно, за певну винагороду. При цьому для підтвердження свого статусу аферисти пред'являють посвідчення, на якому є напис "Державна служба фінансових розслідувань України".

Наголошуємо, функції адміністрування податків, зборів і єдиного внеску в Україні виконує виключно податкова служба. А таке відомство, як "Державна служба фінансових розслідувань України" на даний час не існує.

Закликаємо суб'єктів підприємництва проявляти пильність, не погоджуватися на сумнівні пропозиції зловмисників, а про візити подібних "перевіряючих" радимо одразу повідомляти правоохоронні органи.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано