Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

До уваги суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівельного і побутового обслуговування населення.

Дата: 20.01.2021 11:21
Кількість переглядів: 211

До уваги суб’єктів господарювання, які провадять діяльність у сфері торгівельного і побутового обслуговування населення.

 

Михайлівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області акцентує Вашу увагу, що відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 09.12.2021 № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», зі змінами з 00 годин 8 січня по 00:00 25 січня 2021 року додатково до обмежувальних протиепідемічних заходів діють додаткові карантинні обмеження, а саме:

  • Торгівля і громадське харчування:

Відповідно до ухваленого документа, у період локдауну забороняється робота кафе, ресторанів і барів, окрім адресної доставки та замовлень на винос з дотримання протиепідемічних вимог, приймання відвідувачів в закладі громадського харчування (кафе, бари, ресторани).

Також, підприємствам у сфері торговельного і побутового обслуговування населення забороняється приймати відвідувачів. При цьому обмеження не поширюються на торгівлю виключно товарами, що належать до продуктів харчування, лікарських засобів, виробів медичного призначення, засобів гігієни, побутової хімії, засобів зв'язку, друкованих засобів масової інформації, ветеринарних препаратів, кормів, насіння, засобів захисту рослин на торговельних площах, не менш як 60 відсотків, яких призначено для торгівлі такими товарами за умови дотримання санітарних протиепідемічних вимог. Торговельна діяльність іншими групами товарів може відбуватися лише із здійсненням адресної доставки замовлень.

Роботу непродовольчих ринків припинено, а продовольчі можуть працювати за умови дотримання санітарних протиепідемічних вимог.

  • Транспорт та паливо

Карантинні обмеження не стосуються продажу палива. Не підпадає під заборону міжміське та міжнародне авто- авіа- та залізничне сполучення, громадський транспорт з за умови дотримання санітарних протиепідемічних вимог.

  • Сфера послуг

У період карантину дозволяється надавати фінансові послуги. Продовжують працювати фінансові установи, не припиняються інкасація та перевезення валютних цінностей, діяльність операторів поштового зв’язку, а також медичної практики, ветеринарної практики, діяльності автозаправних комплексів (без зон харчування), діяльність з технічного обслуговування та ремонту транспортних засобів, перукарень та салонів краси (за попереднім записом) за умови дотримання санітарних протиепідемічних вимог. 

  • Освіта, спорт та розваги

У період дії посиленого карантину забороняється:

- відвідування закладів освіти незалежно від форми власності її здобувачами (крім закладів дошкільної освіти);

- приймання відвідувачів закладів культури і проведення всіх масових заходів (розважальних, спортивних, соціальних та інших);

- приймання відвідувачів спортивних залів, фітнес центрів. При цьому професійні клуби зможуть проводити спортивні зустрічі за умови відсутності глядачів.

Михайлівське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано