Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Від погашення податкового боргу запорізьких платників бюджети отримали двісті мільйонів та РРО-2021: запорізькі податківці роз'яснюють нюанси використання касової техніки

Дата: 29.01.2021 14:31
Кількість переглядів: 185

Від погашення податкового боргу запорізьких платників бюджети отримали двісті мільйонів

 

У минулому році завдяки погашенню податкового боргу до бюджетів усіх рівнів надійшло 200 мільйонів гривень. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, до державного бюджету спрямовано 121 мільйон, до місцевих скарбниць – 79 мільйонів.

Фахівці податкової служби застосовували комплекс заходів відповідно до вимог Податкового кодексу України. Так, з рахунків боржників стягнуто платіжними вимогами та вилучено готівкових коштів – 19,3 мільйона. Від підприємств, які знаходяться в процедурах банкрутства, до бюджету залучено 20,4 мільйона. За рахунок виділених коштів органів управління комунальних і державних підприємств скарбниці отримали 2,6 мільйона, від реалізації дебіторської заборгованості – 5,1 міільйона тощо.

Упродовж минулого року до суду подано 902 позови про стягнення боргу в сумі 814 мільйонів. На даний час винесено 247 рішень на суму 541 мільйон, до бюджету сплачено 26,6 мільйона.

Також списано безнадійний податковий борг у сумі 2 мільярди 130 мільйонів, зокрема, у зв’язку з ліквідацією боржників-банкрутів – понад 2 мільярди.

Заборгованість з єдиного внеску погашено у сумі 102 мільйони, у тому числі, через органи Державної виконавчої служби – 34 мільйони. Станом на 1 січня 2021 року недоїмка до пенсійного і соціальних фондів складає 609 мільйонів гривень.

Нагадаємо, суб'єкти господарювання (крім фізичних осіб-підприємців спрощеної системи оподаткування), які упродовж 2017-2020 років не отримували доходи від діяльності, можуть скористатися можливістю списання недоїмки з єдиного внеску, штрафних санкцій та пені за період з 1 січня 2017 року до 1 грудня 2020 року. Для цього необхідно подати до 1 березня заяву та звітність до податкового органу за місцем обліку.

Перевірити свій стан розрахунків з бюджетом, зокрема, наявність заборгованості, можна в Електронному кабінеті https://cabinet.tax.gov.ua. Вхід до приватної частини здійснюється за допомогою електронного ключа.

Крім того, інформація про податковий борг платників розміщена на сайті ДПС: https://tax.gov.ua/dovidniki--reestri--perelik/pereliki-/296361.html.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

 

РРО-2021: запорізькі податківці роз'яснюють нюанси використання касової техніки

 

Фахівці податкової служби Запорізької області продовжують серію роз'яснювальних вебінарів, присвячених особливостям використання реєстраторів розрахункових операцій.

Цього разу податківці відповідали на запитання, які додатково надійшли після останньої онлайн-зустрічі, а також надавали консультації за допомогою навчального модулю, розробленого Державною податковою службою України.

Представникам бізнесу нагадали, які категорії платників звільнені від застосування касової техніки, хто в обов'язковому порядку має працювати з РРО або програмними РРО.

На вебінарі докладно розглянули такі нюанси: порядок використання РРО при здійсненні розрахунків, під час реалізації товарів через Інтернет, при продажу основних засобів. Крім того, підприємцям роз'яснили особливості обліку товарних запасів та застосування касової техніки під час переходу з різних груп спрощеної системи оподаткування й інші питання.

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано