Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Запорізька ОДА підписала Меморандум про співпрацю з організацією Global Communities

Дата: 09.02.2021 15:05
Кількість переглядів: 202

Запорізька ОДА підписала Меморандум про співпрацю з організацією Global Communities

Голова облдержадміністрації Олександр Старух взяв участь у підписанні Меморандуму про співпрацю і взаємодію між Запорізькою обласною державною адміністрацією та організацією Global Communities. У заході також взяли участь керівник програми в Україні Брайан Кемпл та його заступниця Юлія Єсмуханова, представники територіальних громад Запорізької області, які перемогли у 4 раунді програми.

- У наших планах - подальша співпраця у рамках проєкту Global Communities. Це можливість для покращення соціально-економічного розвитку Запорізького регіону. Це дієва допомога громадам та підтримка органів місцевого самоврядування. Проєкт вже супроводжував запорізькі громади у період їх створення та набуття спроможності. Сподіваємось на плідну співпрацю й надалі. Обласна влада підтримувала і буде підтримувати всі проєкти з розвитку ОТГ. Наша мета - створення в рамках децентралізації мережі дієвих і спроможних територіальних громад, - зазначив очільник області  Олександр Старух.

Під документом свої підписи поставили голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух та представниця Global Communities, заступниця керівника програми DOBRE Юлія Єсмуханова.

Мета Меморандуму – продуктивна співпраця всіх сторін у вирішенні питань щодо впровадження програми DOBRE, підвищенні обізнаності громад регіону щодо можливостей їх розвитку, покращенні врядування на місцевому рівні, сприянні розвитку демократії та стабільності.

Учасниками програми USAIDDOBRE у Запорізькій області стали Веселівська селищна, Гуляйпільська міська, Комиш-Зорянська селищна, Пологівська міська та Широківська сільська територіальна громади.

Керівник програми в Україні Брайан Кемпл привітав переможців та відзначив, що радий подальшій співпраці з громадами Запорізької області.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Global Communities та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма працює в Україні з 2016 року. З червня 2020 року географію роботи розширили на три нові області - Запорізьку, Чернігівську та Чернівецьку.

 

Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку територіальних громад, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні.

 

 

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано