Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Тарифи на тепло та гарячу воду для жителів громад Запорізької області в цьому опалювальному сезоні не збільшаться

Дата: 11.02.2021 09:12
Кількість переглядів: 178

Тарифи на тепло та гарячу воду для жителів громад Запорізької області  в цьому опалювальному сезоні не збільшаться  

Асоціація міст України та Кабінет Міністрів підписали відповідний Меморандум

Завдяки наполегливим діям АМУ Уряд визнав, що проблеми підприємств теплопостачання, які накопичувалися роками в результаті державного регулювання, потребують вирішення на центральному рівні. Уряд гарантує, що фінансування компенсацій для підприємств теплопостачання не перекладатимуть на органи місцевого самоврядування.

9 лютого 2021 року підписано Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води між Кабінетом Міністрів України та Асоціацією міст України. Підписання відбулося в залі Міністерства розвитку громад та територій України.

Підписавши Меморандум, сторони домовилися, що тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.

Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року.

Мінрегіон, Міненерго, НАК, АМУ спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти.

 «Ми очікуємо, що Уряд дотримається усіх домовленостей і не допустить кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів», — зазначив Голова Асоціації міст України Віталій Кличко.

«Можемо говорити про єднання влади всіх рівнів задля захисту населення від зростання тарифів у цей непростий час», - написав на своїй офіційній сторінці у Facebook міський голова Запоріжжя, голова Запорізького регіонального відділення АМУ Володимир Буряк.

Нагадаємо, домовленість про укладення Меморандуму була досягнута 20 січня під час зустрічі міських голів з Урядом.

 


Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано