Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

З доходів запоріжців бюджет отримав 183 мільйони гривень військового збору. Запорізькі роботодавці заборгували перед працівниками 89 мільйонів гривень

Дата: 13.04.2021 13:51
Кількість переглядів: 133

 

З доходів запоріжців бюджет отримав 183 мільйони гривень військового збору

 

У першому кварталі запорізькі платники податків спрямували до державного бюджету 183 мільйони гривень військового збору. Як повідомив начальник Головного управління ДПС у Запорізькій області Роман Афонов, сплачена сума на 29 мільйонів 567 тисяч або на 19 відсотків перевищила минулорічну.

Так, підприємства і підприємці м. Запоріжжя сплатили 94,4 мільйона, з доходів енергодарських, кам’янсько-дніпровських та великобілозерських платників до скарбниці надійшло 29,2 мільйона, мелітопольських та веселівських – 16 мільйонів, бердянських і приморських – 11,4 мільйона, оріхівських та гуляйпільських – 5,8 мільйона, пологівських, більмацьких та розівських – 5,6 мільйона, вільнянських та новомиколаївських – 4,9 мільйона, василівських та михайлівських – 4,8 мільйона тощо.

Всього у Запорізькому регіоні нараховується 28874 платників військового збору.

Нагадаємо, платниками збору є фізичні особи-резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні. Ставка становить 1,5 відсотка від суми доходів, що підлягають оподаткуванню (зокрема, це заробітна плата, іноземні доходи, суми винагород та інших виплат, нарахованих відповідно до умов цивільно-правового договору, пасивні доходи, у тому числі, роялті, дивіденди, страхові виплати та інші).

 

Підписуйтесь на офіційну сторінку ДПС у Facebook: https://www.facebook.com/TaxUkraine/.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

Запорізькі роботодавці заборгували перед працівниками 89 мільйонів гривень

 

У Запоріжжі під керівництвом голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітних плат та інших соціальних виплат.

Участь у заході взяли представники Запорізької ОДА, заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, керівництво інших державних органів, організацій, установ.

Члени комісії проаналізували стан справ із погашенням роботодавцями боргів перед працівниками.

На початок березня у регіоні загальна сума своєчасно невиплаченої зарплати склала 89 мільйонів гривень, з якої понад половина припадає на підприємства державного сектору економіки – 47 мільйонів. Суб'єкти господарювання приватної форми власності заборгували 32 мільйони гривень.

Олександр Старух наголосив на відповідальності працедавців за порушення норм трудового законодавства.

У ході засідання було заслухано керівників проблемних підприємств та ухвалені рішення щодо вжиття заходів з погашення зарплатної заборгованості.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Запорізький бізнес вивчає новації трудового законодавства та державного ринкового нагляду

 

У Запоріжжі у форматі онлайн-конференції відбулося засідання міської координаційної ради з питань розвитку підприємництва. У заході взяли участь керівники профільних підрозділів Запорізької міської ради, заступник начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Олена Щедровська, представники Громадської ради при податковій службі регіону, Пенсійного фонду, інших органів влади та бізнес-об'єднань.

Як роботодавцям підготуватись до переходу на електронні трудові книжки – про новації та механізм докладно розповів перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області Павло Науменко.

Він повідомив, що згідно із законодавчими змінами запроваджено облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. Так, електронна трудова книжка забезпечить можливість призначати пенсію автоматично, без звернення, та збирання документів за всю трудову діяльність. Тобто, оформити пенсію можна буде онлайн через особистий електронний кабінет на сайті електронних послуг Пенсійного фонду України.

Також учасники засідання розглянули питання державного ринкового нагляду у сфері нехарчової продукції та діяльності регіонального кластеру "Інжиніринг. Автоматизація. Машинобудування", який об'єднує підприємців, науковців і бізнес-асоціацій та спрямований на підтримку і розвиток запорізьких розробників.

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області

 

 

Змінено порядок надання послуг у запорізьких Центрах обслуговування платників податків

 

Шановні платники!

Прийом відвідувачів у Центрах обслуговування платників м. Запоріжжя та області здійснюється за попереднім записом для надання невідкладних послуг у разі гострої необхідності.

Зміни в обслуговуванні запроваджені у зв’язку з посиленням карантинних обмежень.

Сподіваємося на ваше розуміння!

 

Перелік телефонів та електронних скриньок, за яким здійснюється попередній запис платників:

https://zp.tax.gov.ua/data/normativ/000/003/75333/Sayt_telefoni.docx

 

Користуйтесь електронними сервісами податкової служби:

https://cabinet.tax.gov.ua/

 

Головне управління ДПС у Запорізькій області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано