Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Про заходи щодо забезпечення доступу до публічної інформації Плодородненської сільської ради та виконавчого комітету

Дата: 06.01.2021 14:36
Кількість переглядів: 245

ПЛОДОРОДНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

МИХАЙЛІВСЬКОГО РАЙОНУ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

сільського голови

 

04.01.2021                                      с. Плодородне                                    № 04

 

Про заходи щодо забезпечення доступу до

публічної інформації Плодородненської

сільської ради та виконавчого комітету

 

 

               На виконання Закону України «Про доступ до публічної інформації» за № 2939-VI від 13.01.2011 року та Закону України «Про інформацію» №2938-VI від 13.01.2011 року, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

 

1.Покласти обов'язки щодо забезпечення доступу запитувачів до публічної інформації та виконання положень Закону України «Про доступ до публічної інформації»  на спеціаліста  ІІ  категорії – фахівця з публічних закупівель сільської  ради Шульгу  Настасію Олегівну:

  1.1. Забезпечувати ведення обліку запитів на отримання публічної інформації, доступ запитувачів до публічної інформації та надавати консультації під час оформлення запиту;

  1.2. Розмістити на веб-сайті Плодородненської  сільської ради  Порядок організації та забезпечення доступу до публічної інформації, розпорядником якої є Плодородненська  сільська рада, форму запиту на отримання публічної інформації, інструкцію щодо процедури подання та розгляду запиту на інформацію.

  1.3. Забезпечувати оприлюднення на веб-сайті сільської ради публічну інформацію, передбачену законодавством України та Порядком доступу до публічної інформації у Плодородненській  сільські раді.

  1.4. Під час ведення обліку запитів на отримання публічної інформації, забезпечення доступу до публічної інформації, надання консультацій під час оформлення запитів керуватись Законами України «Про доступ до публічної інформації», «Про місцеве самоврядування в Україні», Порядком доступу до публічної інформації у Плодородненській сільській

 

 

 

 

раді, Регламентом Плодородненської сільської ради, Інструкцією з діловодства Плодородненської сільської ради.

  1.5. Визначити для запитувачів місце для роботи з документами чи їх копіями у адмінбудівлі  Плодородненської сільської ради ( кабінет спеціаліста  ІІ  категорії – фахівця з публічних закупівель сільської  ради)

 

2.   Затвердити:

  2.1.Порядок організації та забезпечення доступу до публічної інформації, розпорядником  ,  якої є Плодородненська  сільська рада,

  2.2 Інструкцію щодо процедури подання запиту на інформацію, розгляду інформації та  отримання інформації .

  2.3 Інструкцію про порядок надання та оприлюднення  Плодородненською сільською радою публічної інформації .

 

3.  Контроль за виконанням цього розпорядження залишаю за собою.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Сільський  голова                                             Андрій  ХОДИРЄВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                   Затверджено

                                                                                   розпорядженням

                                                                                   сільського голови

                                                                                   від 04.01.2021 №04

 

 

          

 

ПОРЯДОК ОРГАНІЗАЦІЇ ТА ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДОСТУПУ ДО ПУБЛІЧНОЇ ІНФОРМАЦІЇ, РОЗПОРЯДНИКОМ ЯКОЇ Є

ПЛОДОРОДНЕНСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

Запит на інформацію – це прохання особи до розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Запитувачі інформації мають право звернутися до розпорядника інформації із запитом на інформацію (без пояснення причини подання запиту) на вибір запитувача в усній або письмовій формі:

  • поштою: село Плодородне, вул. Миру, 11
  • телефоном: номер телефону 0985378541
  • електронною поштою: plodorodnt@ukr.net

 

                  1.  Загальні положення

 

1.1. Порядок організації та забезпечення доступу до публічної інформації, розпорядником якого є Плодородненська сільська рада Мелітопольського району Запорізької області ( далі Порядок) визначає права, компетенцію та зобов’язання виконавчих органів сільської ради, посадових осіб, а також запитувачів інформації – фізичних, юридичних осіб щодо здійснення  та забезпечення доступу до публічної інформації.

1.2. Порядок регулює відносини суб’єктів у сфері доступу до публічної  інформації  та обов’язковий для виконання усіма працівниками виконавчих органів Плодородненської сільської ради, а також керівниками підприємств, установ, організацій, що належать до комунальної власності сільської ради.

1.3.  Порядок не поширюється на звернення фізичних та юридичних осіб, які не містять  запиту на  публічну інформацію.

1.4. Правове регулювання відносин, пов’язаних із забезпеченням доступу до публічної інформації, здійснюється відповідно до законів України «Про доступ до публічної інформації», «Про інформацію».

1.5. Визначення понять:

- публічна інформація, розпорядником якої є Плодородненська сільська рада, її виконавчі органи,  установи та організації, що належать до комунальної власності сільської ради;

- запитувач інформації – фізична або юридична особа, яка звернулась до Плодородненської сільської ради, її виконавчих органів, установ та організацій, що належать до комунальної власності громади, з інформаційним  запитом про отримання публічної інформації;

 

 

- розпорядник інформації – Плодородненська сільська рада, її виконавчі органи, установи та організації, що належать до комунальної власності громади, які створюють або володіють публічною інформацією.

     Перелік відомостей, які належать до інформації з обмеженим доступом, а також відомостей, які належать до інформації з обмеженим доступом, а також відомостей, які не містять ознак публічної інформації зазначено у додатку 1 даного Порядку.

1.6. Організація роботи щодо розгляду запитів про отримання публічної інформації  та надання відповіді запитувачу покладається на відповідальних  осіб, затверджених розпорядженням сільського голови.

1.7.  У виконавчих органах Плодородненської сільської ради забезпечується  єдина реєстрація  запитів про отримання публічної інформації та єдина для усіх виконавчих органів сільської ради форма Запиту про отримання публічної інформації (додаток 2).

 

2. Розгляд та реєстрація інформаційних запитів фізичних та юридичних осіб

 

2.1 Інформаційні запити фізичних та юридичних осіб про отримання  публічної інформації , оформлені належним чином і подані в установленому порядку, підлягають обов’язковому прийому, реєстрації та первинному розгляду з метою  визначення їх належності до компетенції виконавчих органів сільської ради.

2.2. Звернення, оформлене без дотримання вимог п.5 ст.19 Закону України «Про доступ до публічної інформації», супровідним листом за  підписом сільського голови повертається запитувачу з відповідними  роз’ясненнями в термін не пізніше ніж за два робочі дні від дня його надходження. Копія такого запиту залишається у провадженні виконавчого  органу.

2.3. Інформаційні запити, в яких порушені питання, що не належать до повноважень Плодородненської  сільської ради, її виконавчих органів, установ та організацій, що належать до комунальної власності ОТГ, пересилаються супровідним листом за підписом  сільського голови для розгляду органу, до компетенції якого  входить вирішення питання, протягом двох робочих днів, з дня їх надходження , про що повідомляється запитувачу.

     Запит визначеному органу направляється із супровідним листом з проханням  повідомити запитувачу про наслідки розгляду його запиту.

2.4. Запити на інформацію реєструються  спеціалістом  ІІ  категорії – фахівця з публічних закупівель сільської  ради у журналі реєстрації запитів про доступ до публічної інформації, згідно номенклатури справ та передаються  в день реєстрації на розгляд    голові.

2.5. Сільський голова при розгляді інформаційних запитів зазначає виконавця запиту. Розгляд інформаційних запитів керівником повинен  проводитись не більше одного робочого дня з дня отримання його на розгляд.

2.6. Посадові особи  Плодородненської сільської ради, її виконавчих органів, установ та організацій, що належать до комунальної власності громади, яким доручено виконання інформаційних запитів при їх розгляді зобов’язані уважно вникати в їх суть, вживати заходів  для об’єктивного  вирішення питань, зазначених у запиті.

 

 

2.7. За результатами розгляду інформаційного запиту готується проект відповіді запитувачу у встановлений термін разом з копіями необхідних  документів.

2.8.  Проекти відповідей готують усі виконавці, вказані у резолюції керівника. Якщо виконавців декілька, збір інформації і узагальнення  відповіді запитувачу здійснює перший виконавець. Співвиконавці надають проекти  інформації першому виконавцю не пізніше ніж за два робочих дні до настання  терміну виконання.

2.9. Інформація запитувачу про розгляд інформаційного запиту надається за підписом сільського голови, а в разі його відсутності – секретаря сільської ради.

2.10. Підписані керівництвом сільської ради відповіді на інформаційні запити реєструються у журналі реєстрації вихідних документів та  направляються запитувачам, у спосіб, зазначений у запиті ( поштою, наручно, тощо).

2.11. Відповідальність за своєчасний та якісний розгляд інформаційних запитів, надання  письмової відповіді запитувачам несуть посадові особи, яким  доручено розгляд звернень.

2.12. Контрольні доручення, визначені керівництвом сільської ради за інформаційними запитами, знімаються з контролю лише після того, як надано інформацію зі всіх питань, порушених у запиті, а авторові надано письмову відповідь по суті.

   Інформаційні запити, на які даються попередні (проміжні) відповіді та інформації, з контролю не знімаються. Контроль завершується тільки після  надання остаточної відповіді на інформаційний запит.

     Після розгляду інформаційного запиту та зняття його з контролю сформована в установленому порядку особова справа зберігається у справах виконкому сільської ради відповідно до номенклатури справ.

2.13.  Дотримання терміну розгляду інформаційних запитів здійснюють самі виконавці.

 

3. Термін розгляду інформаційних запитів

 

3.1. Відповідь на інформаційний запит надається не пізніше п’яти  робочих днів з дня отримання запиту.

3.2. В разі, якщо запит на інформацію стосується інформації, необхідної для захисту життя чи свободи особи, щодо стану довкілля, якості харчових продуктів і предметів побуту, аварій, катастроф, небезпечних природних явищ та інших подій, що сталися або можуть статися і загрожують безпеці громадян, відповідь має бути подана не пізніше 48 годин з дня отримання запиту.

3.3. В разі, якщо запит стосується надання великого обсягу інформації або  вимагає пошуку інформації серед значної кількості даних, розпорядник  інформації може продовжити термін розгляду запиту до 20 робочих днів з обгрунтуванням такого продовження. Про продовження терміну повідомляється запитувачу в письмовій формі не пізніше п’яти робочих днів з дня отримання запиту.

 

4.  Плата за надання інформації

 

4.1.  Інформація на запит надається безкоштовно. У разі, якщо задоволення запиту передбачає виготовлення копій документів обсягом більше як 10

 

 

сторінок, запитувач інформації оплачує витрати на копіювання та друк документів.

     Граничні норми витрат на копіювання або друк документів, що надаються за запитом на інформацію затверджуються виконавчим комітетом Плодородненської сільської ради.

4.2. Для оплати за замовлені копії документів запитувачу інформації  надаються рахунки з вказаними реквізитами одержувача коштів, кількості безкоштовно наданих копій, кількості, ціни і загальної вартості оплачуваних  копій.

4.3. Рахунки оформляє відділ бухгалтерського обліку та звітності Плодородненської сільської ради та надає їх запитувачу інформації для оплати.

4.4. Кошти за виготовлені копії перераховуються на розрахунковий рахунок у відділенні  Державного казначейства.

4.5. Копії видаються запитувачу після пред’явлення квитанції про оплату та перевірки надходження коштів протягом одного робочого дня.

 

5. Відмова в задоволенні запиту

 

5.1. Плодородненська сільська рада має право відмовити в задоволення запиту у таких випадках:

- розпорядник інформації не володіє і не зобов’язаний відповідно до його компетенції, передбаченої законодавством, володіти і нформацією, щодо якої зроблено запит;

- інформація, про яку зроблено запит, належить до інформації з обмеженим доступом, відповідно до статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації»;

- особа, що подала запит, не оплатила витрати, пов’язані  з копіюванням та  друком, відповідно до п. 4  цього Порядку;

- не дотримано  вимог до інформаційного запиту, передбачених статтею 19 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

5.2. Рішення про відмову у наданні інформації на запит доводиться до відома запитувача  в письмовій формі з посиланням на статтю 22 Закону України «Про доступ до публічної інформації» і викладенням мотивів відмови , а також з роз’ясненням порядку оскарження прийнятого рішення.

5.3.  В разі, якщо запит, поряд з проханням надати публічну інформацію, містить прохання надати також інформацію, що не належить до публічної інформації , то відповідь на питання, що не належить до публічної інформації, може бути направлена запитувачу окремо у терміни, передбачені чинним  законодавством, про що запитувачу повідомляється у відповіді на інформаційний запит.

 

6. Оприлюднення публічної інформації

 

6.1. Оприлюднення публічної інформації на офіційному веб сайті Плодородненської  сільської ради та у засобах масової інформації покладається на спеціаліста  ІІ  категорії – фахівця з публічних закупівель сільської  ради.

 

 

 

7.  Контроль за забезпечення доступу до публічної інформації

 

7.1 Загальний контроль за організацією та забезпечення доступу до публічної інформації у виконавчих органах Плодородненської  сільської ради покладається на спеціаліста  ІІ  категорії – фахівця з публічних закупівель сільської  ради.

7.2. Контроль за доступом до публічної інформації установ та організацій, що належать до комунальної власності об’єднаної територіальної громади, покладається на безпосереднього керівника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                           

 

Сільський  голова                                    Андрій  ХОДИРЄВ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 1

до Порядку організації та забезпечення

доступу до публічної інформації,

розпорядником якого є

Плодородненська  сільська рада

 

 

ПЕРЕЛІК

відомостей, які належать до інформації з обмеженим доступом, а також

відомостей, які не містять ознак публічної інформації

 

  1. Не належать до публічної інформації:
  • інформація, яка на день  надходження запиту не відображена та не задокументована  будь-якими засобами та на будь-яких носіях і її відображення  та документування  не передбачено чинним законодавством;
  • інформація, яка отримана або створена при листуванні з органами державної влади, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, організаціями, громадянами;
  • внутрівідомча, службова кореспонденція  та доповідні записки, рекомендації, якщо вони пов’язані з розробкою напряму діяльності сільської ради, процесом прийняття рішень і передують публічному обговоренню та/або  прийняттю рішень;
  • проекти рішень сільської ради  та її виконавчого комітету, проекти розпоряджень сільського голови, що не підлягають обговоренню;
  • інформація, яка міститься в матеріалах судових справ, стороною в яких є сільська рада, її виконавчі органи, сільський голова.

 

  1. Публічною інформацією з обмеженим доступом у Плодородненській сільській раді є:

- конфіденційна інформація – інформація доступ до якої обмежено фізичною або юридичною особою, крім суб’єктів владних повноважень, та яка може поширюватися у визначеному ними порядку за їхнім бажанням відповідно до передбачених ними умов;

- таємна інформація – інформація, доступ до якої обмежується відповідно до частини другої статті 6 Закону України «Про доступ до публічної інформації», розголошення якої може завдати шкоди особі, суспільству і державі; таємною визнається інформація, яка містить державну, професійну, банківську таємницю, таємницю слідства та іншу передбачену законом  таємницю;

- службова інформація – інформація, що міститься в документах, яким присвоєно гриф «для службового користування».

 

 

 

ДОДАТОК 2

до Порядку організації та забезпечення

доступу до публічної інформації,

розпорядником якого є

Плодородненська сільська рада

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації від фізичної особи в письмовому вигляді

Розпорядник інформації

Плодородненська територіальна громада
Запорізька область Михайлівський район  село Плодородне, вул. Миру, 11
e-mail: plodorodnt@ukr.net  тел.0985378541

ЗАПИТ
на отримання публічної інформації

Прізвище, ім'я та по батькові, поштова адреса, адреса електронної пошти, номер телефону запитувача
 

  

Вид, назва, реквізити, зміст документа, що запитується
 

  

або 

  

Загальний опис інформації, що запитується
 
 

(Загальний опис необхідної інформації) 

 

Прошу надати відповідь у визначений законом термін. Відповідь надати: 

Поштою

(Вказати поштову адресу) 

Факсом

(Вказати номер факсу) 

Електронною 
поштою  

(Вказати e-mail) 

Необхідне підкреслити 

 

Контактний телефон запитувача 

  

Дата запиту, підпис 

  

Відмітка про одержання запиту

_____________  _______________________  _______________ ____________

Дата          прізвище, ініціали працівника    підпис    

телефон  


 

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації від юридичної особи в письмовому вигляді

Розпорядник інформації 

Плодородненська територіальна громада
Запорізька область Михайлівський район село Плодородне, вул. Миру, 11
e-mail: plodorodnt@ukr.net  тел.0985378541

ЗАПИТ
на отримання публічної інформації 

Найменування, поштова адреса, адреса електронної пошти, номер телефону запитувача (юридичної особи)

  

Вид, назва, реквізити, зміст документа, що запитується
 
  

  

або 

  

Загальний опис інформації, що запитується  
 
 
 

(Загальний опис необхідної інформації) 

 

Прошу надати відповідь у визначений законом термін. Відповідь надати: 

Поштою
 

(Вказати поштову адресу) 

Факсом

(Вказати номер факсу) 

Електронною поштою

(Вказати e-mail) 

 

Необхідне підкреслити 

 

Контактний телефон запитувача 

  

Посада, прізвище, ім'я, по батькові та підпис представника запитувача 

  

Дата запиту, підпис 

  

         

Відмітка про одержання запиту

_____________  _______________________  _______________ ____________

Дата          прізвище, ініціали працівника    підпис    

телефон  

 

 

Форма для подання запиту на отримання публічної інформації від об'єднання громадян без статусу юридичної особи в письмовому вигляді

Розпорядник інформації 

Плодородненська територіальна громада
Запорізька область Михайлівський район  село Плодородне, вул. Миру, 11
e-mail: plodorodnt@ukr.net  тел.0985378541

ЗАПИТ
на отримання публічної інформації 

Найменування, поштова адреса, адреса електронної пошти, номер телефону запитувача (об'єднання громадян без статусу юридичної особи)

  

Вид, назва, реквізити, зміст документа, що запитується
 

  

або 

  

Загальний опис інформації, що запитується  
 
 
 

(Загальний опис необхідної інформації) 

Прошу надати відповідь у визначений законом термін. Відповідь надати: 

Поштою

(Вказати поштову адресу) 

Факсом

(Вказати номер факсу) 

Електронною поштою

(Вказати e-mail) 

Контактний телефон запитувача 

  

Прізвище, ім'я, по батькові та підпис керівника (представника керівника) запитувача 

  

Дата запиту, підпис 

  

 Необхідне підкреслити

 

Відмітка про одержання запиту

_____________  _______________________  _______________ ____________

Дата          прізвище, ініціали працівника    підпис    телефон  


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано