Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Миколаївка

Дата: 06.12.2018 09:10
Кількість переглядів: 389

Миколаївка

На Михайлівщині багато маленьких сіл, які вже кілька десятків років не розвиваються та потроху зменшуються. До їх числа входить і село Миколаївка Мар’янівського старостинського округу Плодородненської сільської ради. Засноване воно було німцями-колоністами у 1825 році. Мало назву Николайфельд, а у 1945 році було перейменоване на Миколаївку.
За радянських часів, коли біля села була ферма, населений пункт активно розвивався: будувались нові будинки, молоді родини ос
елялись на території Миколаївки та планували там своє майбутнє. Зараз у селі майже немає молоді. Були серйозні проблеми з водопостачанням. Воду до села доводилось перекачувати аж з Мар’янівки (8 км від населеного пункту). Для того, щоб вирішити цю проблему Плодородненський сільський голова Андрій Васильович Ходирєв доклав максимум зусиль. Спочатку було розроблено проект встановлення водонапірної башти та буріння артезіанської свердловини, а потім вже втілено його у реальність.
Не було в селі й вуличного освітлення, але цього літа проблему частково вирішено. Всім бажаючим Плодородненська сільська рада надала можливість встановити ліхтар (придбаний за кошти сільради) біля двору, який підключено через особистий лічильник електроенергії споживача. Тож тепер у Миколаївці вночі досить добре освітлюється вулиця. Місцеві жительки жартують, що тепер добре видно хто з чоловіків у кого горілку ввечері пив і о котрій додому повернувся…
Посеред села височіть красива будівля колишнього сільського клубу. Вона вражає своєю міцністю, надійністю та незвичністю архітектури. Зараз це приміщення стоїть порожнє. Сильно підгнили двері та віконні рами, вітром повибивало деякі шибки. Цю будівлю звели першопоселенні й облаштували тут школу. Працював навчальний заклад доволі довго. Є навіть очевидці, які там навчались, але зараз місцеві жителі дуже занепокоєні тим, що будівля може зруйнуватись. Вони неодноразово звертались до районної влади, яка час від часу змінювалась, але поки що далі обіцянок ніхто не пішов. Хочеться сподіватись, що хтось відгукнеться і допоможе селянам реставрувати та зберегти будівлю, яка нагадує про німецьких поселенців, які заснували населений пункт.
У Миколаївці дуже гостро стоїть проблема з поставкою хліба. Магазину в селі немає, а «автолавка» вже давно тут не їздить. Плодородненський сільський голова Андрій Васильович Ходирєв намагається вирішити це питання різними способами. Проблемами села він постійно цікавиться і робить усе можливе, щоб їх роз’язати. Також неабияких зусиль для захисту інтересів селян докладає місцевий депутат Оксана Олександрівна Козенко. Її тут поважають та люблять.
Сподіваємось, що проблеми жителів Миколаївки буде вирішено і село знову почне розквітати та розвиватись.

Катерина ВОЛГІНА.

Редакція газети "Михайлівські новини"

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано