Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

НЕПЕРЕВЕРШЕНІ МАР’ЯНІВСЬКІ «МАЛЬВИ»

Дата: 06.12.2018 09:09
Кількість переглядів: 330

НЕПЕРЕВЕРШЕНІ МАР’ЯНІВСЬКІ «МАЛЬВИ»

Дев’яте листопада – Всеукраїнський день культури та майстрів народних мистецтв. У нашій країні цим явищам приділяється не так багато уваги, як того хотілося б. Тим паче, на селі. Там культура, здебільшого, розвивається лише завдяки ентузіазму місцевих жителів. Люди створюють самодіяльні колективи і радують односельців своєю творчістю.
Так було створено і самодіяльний вокальний ансамбль «Мальви» Мар’янівського сільського будинку культури. У
2014 році Ірина Валентинівна Іванченко, яка на той час працювала художнім керівником СБК, зібрала в одному ансамблі людей, які просто хотіли займатись співами. Колектив вийшов немаленький – близько п’ятнадцяти чоловік. Усім це заняття дуже подобалось, адже приємно просто так після роботи, збиратись заради того, щоб присвятити час музиці…
На жаль, з часом через навалу буденних справ кількість вокалістів у цьому самодіяльному колективі скоротилась. Зараз у «Мальвах» співає чотири прекрасні жіночки. Найзавзятіша та найактивніша, серед них – Людмила Семенова. Вона працює фельдшером на ФАПі у Молодіжному. Людмила постійно знаходить нові пісні для розширення репертуару «Мальв», дізнається про концерти у різних населених пунктах Михайлівщини, аби домовитись про виступ в тому чи іншому селі.
Як ніхто інший, любить українську пісню Інна Ходирєва, адже нашій солов’їній мові вона присвятила все своє життя. Інна Олександрівна працює вчителем української мови, української та зарубіжної літератури. Співати жінка почала ще тоді, коли навчалась у Тимошівській загальноосвітній школі. Тож до ідеї створити у селі самодіяльний колектив поставилась з неабияким ентузіазмом.
Юлія Крапаль трудиться фельдшером на Мар’янівському ФАПі. Вона має маленьку донечку, якій всього чотири рочки. Любов до музики намагається прививати їй з дитинства, показуючи власним прикладом, що займатись вокалом можна і в невеличкому селі. Головне – бажання.
У своєму щільному графіку знаходить час для народної пісні і Наталія Кас’янець. Ця багатодітна матуся (має трьох дітей) між турботою про близьких та рутинними хатніми справами знаходить час, щоб відволіктись від усіх проблем і просто насолодитись співом.
Учасниці самодіяльного колективу «Мальви» співають від душі, намагаючись передати у музичних композиціях яскраву палітру емоцій та почуттів. Вітаємо цих чарівних жінок зі святом та бажаємо їм успіхів, натхнення і невичерпної життєвої енергії.

Катерина ВОЛГІНА.

Редакція газети "Михайлівські новини"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано