Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

"З доходів запорізьких платників місцеві бюджети отримали 845 мільйонів гривень"

Дата: 01.04.2019 13:51
Кількість переглядів: 273

Валерій Манько: "З доходів запорізьких платників місцеві бюджети отримали 845 мільйонів гривень"

 

З початку року надходження податку на доходи фізичних осіб у Запорізькому регіоні склали 845 мільйонів гривень (не враховуючи рівень сплати великих підприємств, зареєстрованих в Запорізькому управлінні Офісу ВПП ДФС). Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, сплачена сума на 127,4 мільйона або на 18 відсотків перевищила минулорічну.

Керівник фіскальної служби області підкреслив, що за два місяці частка податку на доходи фізосіб у місцевих бюджетах склала 57 відсотків. При цьому найбільші відрахування забезпечили роботодавці з виплачених заробітних плат, оподаткування доходів у вигляді грошового забезпечення військовослужбовців, а також за результатами декларування фізичних осіб-підприємців, самозайнятих осіб та громадян.

Серед бюджетоутворюючих підприємств – представники таких галузей, як: виробництво, розподілення електроенергії, добування залізних руд, вантажний залізничний транспорт, діяльність у сфері охорони громадського порядку та безпеки, державного управління, виробництво будівельних металевих конструкцій тощо.

Близько половини загальних надходжень ПДФО надійшло від платників обласного центру – 385,6 мільйона, суб'єкти господарювання та мешканці м. Енергодар, Кам’янсько-Дніпровського та Великобілозерського району сплатили 117 мільйонів, м. Мелітополь, Мелітопольського та Веселівського районів – 90 мільйонів, м. Бердянськ, Бердянського і Приморського районів – 61,2 мільйона, Василівського та Михайлівського районів – 48 мільйонів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

Запоріжці сплатили до місцевих бюджетів 19,4 мільйона гривень податку на нерухомість

 

З початку року до місцевих бюджетів Запорізького регіону надійшло 19,4 мільйона гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Як зазначив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, порівняно з аналогічним періодом 2018 року надходження зросли на три мільйони або на 19 відсотків.

Найбільші платники податку – суб'єкти господарювання та мешканці м. Запоріжжя, які перерахували до міської казни близько 7,1 мільйона гривень, мелітопольські і веселівські власники нерухомого майна сплатили три мільйони, якимівські та приазовські – 2,3 мільйона, бердянські і приморські – два мільйони. У Вільнянському, Запорізькому та Новомиколаївському районах сплачено 1,8 мільйона, Оріхівському та Гуляйпільському районах – 913 тисяч гривень податку на нерухомість.

Зокрема, власники нерухомості-юридичні особи спрямували до місцевих бюджетів 17,4 мільйона, що на 2,2 мільйона або на 14,6 відсотка більше, ніж торік, фізичні особи поповнили скарбниці на два мільйони, це перевищує минулорічну суму на 856 тисяч.

У Запорізькій області зареєстровано 3913 платників-юридичних осіб, які самостійно нараховують, декларують та сплачують податкові зобов'язання з податку на нерухомість. Громадянам фіскальна служба до 1 липня надсилає податкові повідомлення-рішення про сплату податку. На даний час вже вручено 594 документа. Усього на обліку в органах ДФС Запорізької області перебуває майже 2,5 тисячі фізосіб-платників податку на нерухоме майно.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 

 

Запорізькі автовласники поповнили місцеві бюджети на 1,3 мільйона гривень

 

У січні-лютому на Запоріжжі до місцевих бюджетів надійшло 1 мільйон 350 тисяч гривень транспортного податку.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДФС у Запорізькій області Валерій Манько, із загальної суми 1 мільйон 123 тисячі сплатили власники автомобілів-юридичні особи, збільшивши відрахування порівняно з минулорічними майже на півтора відсотка. Внесок фізичних осіб за два місяці склав 227,6 тисячі.

Близько половини надходжень забезпечили автовласники обласного центру – 668 тисяч; бердянські і приморські спрямували до скарбниць громад 144 тисячі, оріхівські та гуляйпільські – 114 тисяч, пологівські, більмацькі та розівські – 108 тисяч, майже сто тисяч перерахували мелітопольські і веселівські платники.

Нагадаємо, транспортний податок сплачують власники легкових автівок з датою випуску до п'яти років та середньоринковою вартістю понад півтора мільйона гривень. Ставка податку складає 25 тисяч гривень на рік.

Перелік легкових автомобілів, які підлягають оподаткуванню у 2019 році, розміщено на сайті Мінекономрозвитку: http://www.me.gov.ua/Vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA. Там же за допомогою онлайн-інструменту автовласники можуть самостійно розрахувати середньоринкову вартість транспортних засобів.

 

Головне управління ДФС у Запорізькій області

ТЕМА: Наповнення бюджету

Спікер: Начальник ГУ ДФС

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано