Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Збережемо здоров’я разом, якщо будемо реєструватися дистанційно!

Дата: 17.04.2020 09:39
Кількість переглядів: 209

Збережемо здоров’я разом, якщо будемо реєструватися дистанційно!

Шановні клієнти! Просимо звернути увагу на важливу інформацію щодо обслуговування клієнтів Михайлівською районною філією Запорізького обласного центру зайнятості на період карантину!

Як дистанційно подати документи для взяття на облік у центрі зайнятості особи, яка шукає роботу?

Якщо Ви маєте на меті зареєструватися в центрі зайнятості як безробітна особа, яка шукає роботу, задля збереження Вашого здоров’я та здоров’я співробітників центру зайнятості, документи приймаються Михайлівською районною філією Запорізького обласного центру зайнятості дистанційно.

На сайті Державного центру зайнятості за посиланням https://www.dcz.gov.ua/stori…/elektronne-podannya-dokumentiv створена окрема рубрика «Електронне подання документів», яка містить покрокову інструкцію. Наводимо основні етапи!

Які кроки треба зробити?
1) Підготувати заяву:
• завантажити форми Заяви про надання/поновлення статусу безробітного (за посиланням https://www.dcz.gov.ua/…/blank-zayavy-pro-nadannyaponovlenn…) та Заяву про призначення/поновлення вип
лати допомоги по безробіттю (за посиланням  https://www.dcz.gov.ua/node/3248)
• роздрукувати заяви;
• заповнити заяви та підписати їх (зазначити у заяві ваші актуальні контакти);
• зробити скан- чи фото-копію підписаних заяв (безкоштовні інтернет-додатки для сканування документів можна знайти у Google Play)
2). Підготувати документи:
• ознайомитися з переліком документів можна за посиланням https://www.dcz.gov.ua/…/perelik-dokumentiv-neobhidnyh-dlya…;
• скласти перелік документів, які необхідні саме вам з урахуванням вашої приналежності до певної категорії осіб;
• зробити скан- або фото-копії своїх документів (безкоштовні інтернет-додатки для сканування документів можна знайти у Google Play)
3) Сформувати пакет документів:
• оформлені заяви та підготовлені документи сформуйте в єдиний архівний файл (rar, zip тощо)
4) Подати документи:
• надішліть сформований архівний файл на електронну адресу
Михайлівської районної філії Запорізького обласного центру зайнятості mihcentr@gmail.com
Прохання до клієнтів центру зайнятості! Подавайте документи, у тому числі електронною поштою, у робочі години робочих днів (понеділок-четвер з 08.00 до 17.00, п’ятниця – з 08.00 до 15.45).
5) Отримати статус безробітного:
• чекайте відповіді від центру зайнятості щодо прийнятих рішень (електронною поштою або телефоном).
6) Тримайте зв’язок з вашим кар’єрним радником.
Також, шукайте додаткову і актуальну інформацію на офіційному вебсайті Державної служби зайнятості та його вебсторінках "Освітній портал" і "Профорієнтація та розвиток кар’єри", у особистих е-кабінетах та на офіційних сторінках 
Михайлівська районна філія Запорізького обласного центру  зайнятості та Запорізька обласна служба зайнятості у соціальній мережі Фейсбук.

Шановні громадяни, звертаємо увагу!

 Статтею 4 Закону України "Про зайнятість населення" визначено категорії зайнятого населеня, яким не може бути надано статус безробітного:
- особи, які працюють за наймом на умовах трудового договору (контракту) або на інших умовах, передбачених законодавством,
- особи, які забезпечують себе роботою самостійно (у тому числі члени особистих селянських господарств),
- проходять військову чи альтернативну (невійськову) службу,
- на законних підставах працюють за кордоном та які мають доходи від такої зайнятості,
- особи, що навчаються за денною формою у загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладах та поєднують навчання з роботою.
- непрацюючі працездатні особи, які фактично здійснюють догляд за дитиною з інвалідністю, особою з інвалідністю I групи або за особою похилого віку, яка за висновком медичного закладу потребує постійного стороннього догляду або досягла 80-річного віку, та отримують допомогу, компенсацію та/або надбавку відповідно до законодавства;
- батьки - вихователі дитячих будинків сімейного типу, прийомні батьки, якщо вони отримують грошове забезпечення відповідно до законодавства;
- особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю I чи II групи внаслідок психічного розладу, яка за висновком лікарської комісії медичного закладу потребує постійного стороннього догляду, та одержує грошову допомогу на догляд за нею відповідно до законодавства.
- особи, зареєстровані як суб’єкт підприємницької діяльності.

Заявник несе відповідальність за достовірність та повноту поданих відомостей та документів.
Відповідно до вимог Порядку реєстрації, перереєстрації безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою КМУ від 19.09.2018 № 792 після завершення карантину або надзвичайної ситуації, впродовж 10 робочих днів ви маєте подати до центру зайнятості оригінали документів, необхідні для надання статусу безробітного (пункти 17-19 Порядку). Цей період може бути продовжений з урахуванням поважної причини, передбаченої пунктом 28 Порядку.
При цьому, доводимо до вашого відома, що центр зайнятості виконує свої повноваження щодо здійснення верифікації поданих вами документів та розслідування страхового випадку.

Якщо виникають запитання, у Михайлівській районній філії ЗОЦЗ працює «гаряча» телефонна лінія за номером (06132)21745.
Будьте здорові!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано