Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Гаряча лінія в Василівському управлінні ГУ ДПС у Запорізькій області.

Дата: 17.08.2020 10:36
Кількість переглядів: 230

Гаряча лінія в Василівському управлінні ГУ ДПС у Запорізькій області.

Фото без опису

У Василівському управлінні ГУ ДПС у Запорізькій області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації податкового законодавства, передбачені Законом України від 16 січня 2020 року № 466 "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві". На запитання відповідала заступник начальника управління – начальник відділу податків і зборів з фзичних осіб Василівського управління ГУ  ДПС у    Запорізькій області – Чернявська Оксана Юріївна.

До уваги платників податків найцікавіші запитання та відповіді на них.

1.    Відповідальність за неподання (несвоєчасне подання) форми №1ДФ.

За неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкового розрахунку за формою №1ДФ застосовується штраф в розмірі 1020 грн , за повторне порушення протягом року – 2040 грн .

 2.    Чи є зміни у періодичності подання звітності?

Законом № 466 внесено зміни до ст. 202 ПКУ, відповідно до яких встановлюється єдиний звітний період для усіх категорій платників ПДВ (у тому числі для платників, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, що передбачає реєстрацію платником ПДВ), який дорівнює календарному місяцю.

3. Чи можливо перебувати на спрощеній системі оподаткування при наявності боргу?

Відповідно до п.п. 8 п. 298.2.3 ст. 298 ПКУ у разі наявності у платника єдиного податку податкового боргу у розмірі, що перевищує суму, визначену абзацом третім п. 59.1 ст. 59 ПКУ  (1020 грн), на кожне перше число місяця протягом двох послідовних кварталів, такий платник зобов'язаний перейти на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ, в останній день другого із двох послідовних кварталів. 

Якщо платником не буде здійснений такий перехід, то за рішенням контролюючого органу його реєстрація платником єдиного податку може бути анульована шляхом виключення з реєстру платників єдиного податку.

Василівське управління ГУ ДПС у Запорізькій області

 

Начальник управління :                                                                        Наталія СОЛОВЯНОВА 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано