Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

Участь у Місячнику профорієнтації «Професійний орієнтир» та Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир» триває

Дата: 03.03.2021 08:09
Кількість переглядів: 219

Участь у Місячнику профорієнтації «Професійний орієнтир»

 

     Незважаючи на соціально-економічні зміни, які обумовлені карантинними обмеженнями, цього року службою зайнятості успішно проводиться Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир».

     Протягом  тижня  серед учнів 1-4 класів  проведено конкурс малюнків на тему: «Професія моїх батьків» в ОКЗ «Михайлівський  НВК ЗОШ I-III ст. – гімназія» ім. Героя Радянського Союзу І.А. Найдьонова».     Дитина має бути повністю підготовленою до самостійного життя в суспільстві та вихованою в дусі ідеалів миру, гідності, терпимості, свободи та рівності. Тому питання зміцнення сім’ї та створення належних умов для виховання дитини охороняються державою. Обов’язок батьків не тільки в сприянні здобуттю дітьми освіти в навчальних закладах, а й допомогти своїм дітям визначитись з майбутньою професією, зі справою свого життя.

     Приймаючи участь у конкурсі малюнків  «Професія моїх батьків» дитина не тільки розширює своє уявлення про те чим займаються безпосередньо її батьки, а й отримує інформацію про існування інших професій. Вони спілкуються та уважно слухають про важливість професій батьків своїх однокласників.

Запровадження та проведення даних заходів направлені на те, щоб майбутня молодь небайдуже, серйозно ставилась до вирішення питань професійного визначення.

      А завдання фахівців служби зайнятості -  роз’яснити дітям тенденції ринку праці, щоб їх обрана майбутня професія була затребувана і в майбутньому вони мали змогу стати дійсно фахівцями в своїй професійній діяльності

 

Додаткову інформацію можна отримати  у фахівців Михайлівської районної філії ЗОЦЗ за номером (06132)2-14-77

 

 

Місячник профорієнтації «Професійний орієнтир» триває

 

Фахівці Михайлівської районної філії  активно забезпечують проведення  заходів  до Місячника профорієнтації «Професійний орієнтир».

26  лютого 2021 року психолог  філії Табаєва Юлія провела профорієнтаційний захід  з  учнями 9 класів КЗ «Михайлівська загальноосвітня школа І-ІІІ №3» Михайлівської селищної ради Михайлівського району Запорізької області. 

Учні 9-11 класів  саме в тому віці, коли дитина повинна серйозно усвідомлювати  питання професійного визначення, обрання майбутньої професії. Це відповідальний і важливий крок – це вибір на все життя.

Саме перед учнями організатори заходу ставили мету: ознайомлення з сучасними підходами професійного самовизначення та побудови професійного майбутнього, напрацювання практичних навичок співставлення власних вподобань та здібностей з вимогами обраних сфер діяльності,  щоб уникнути в подальшому молодіжного безробіття.

Увагу учнів фахівець акцентувала на те, що при виборі професії необхідно  враховувати свої інтереси, здібності, особливості характеру та фізичний стан. Нагадала формулу вибору професії «ХОЧУ-МОЖУ-ТРЕБА».

Також учні ознайомлені з сучасною безкоштовною професійною платформою, створеною відділом організації профорієнтації Запорізького обласного центру зайнятості на каналі Telegram з подальшою реєстрацією.

Учасники заходу жваво залучились до обговорення теми вибору професії майбутнього, дискутували. Сподіваємось, що  набута нова корисна інформація стане у нагоді при вирішенні питань професійного вибору.

 

 

Додаткову інформацію можна отримати  у фахівців Михайлівської районної філії ЗОЦЗ за номером (06132)2-14-77

 

 

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано