Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

ОЛЕКСАНДР СТУЛЕНЬ: «ЛЮДИ ГОТОВІ ВИСЛУХАТИ ПРОБЛЕМИ ТА ЇХ ВИРІШЕННЯ»

Дата: 06.12.2018 09:05
Кількість переглядів: 411

ОЛЕКСАНДР СТУЛЕНЬ: «ЛЮДИ ГОТОВІ ВИСЛУХАТИ ПРОБЛЕМИ ТА ЇХ ВИРІШЕННЯ»

ПРО РЕЗУЛЬТАТИ ПРОВЕДЕННЯ ОПЕРАЦІЇ «ВРОЖАЙ-2018»

У понеділок, 10 вересня, голова райдержадміністрації Олександр Стулень провів нараду з головами сільських, селищних рад та землевпорядниками району щодо результатів проведення операції «Врожай-2018». У нараді взяли участь Любов Ільїна, заступник начальника, начальник Михайлівського відділення Токмацької ОДПІ, Наталя Солов’янова, начальник Василівського управління ГУДФС України в Запорізькій області, Оксана Чернявська, заступник начальника Василівського управління ГУДФС України, начальник управління АПР РДА Володимир Козаченко.
Присутні обговорили питання та їх вирішення щодо сплати податку на земельні частки (паї), податок на нерухоме майно.
Особливу увагу приділено результатам роботи проведення операції «Врожай-2018».
Олександр Стулень наголосив, що район зацікавлений у реальних результатах «Урожаю», адже від цього залежить соціально-економічний розвиток району та наповнення бюджету.
За інформацією робочої групи, в цей період були обстежені землі сільськогосподарського призначення колективної та приватної власності. Загальна площа земель приватної власності загальної площі 76141,8873 га, з них використовується згідно з договорами оренди 30541,2511 га, використовують самі 45600,6362 га. Особливу увагу звернуто на одноосібників, які використовують землі самостійно, отже отримується малий відсоток декларування доходів цієї землі.
Також, особливу увагу було звернуто на те, що особисті паї беруться в оренду та обробляються без відповідної реєстрації підприємницької діяльності згідно з чинним законодавством.
Під час проведення заходів «Врожай-2018» було встановлено, що 35,4409 га. землі сільськогосподарського призначення державної власності розпахані та засіяні соняшником без відповідного оформлення. Матеріали за цим фактом направлено до прокуратури та національної поліції.
Тож нині робочій групі варто активізувати свою роботу в рамках заходу «Врожай-2018», привести у відповідність усі необхідні документи. Усі виявлені порушення мають бути передані до контролюючих та правоохоронних органів. Вважаю, що ті, хто покриває зловживання орендних відносин є справжніми порушниками законодавства України, - наголосив голова райдержадміністрації Олександр Стулень.
Представники фіскальної служби Наталя Солов’янова та Оксана Чернявська звернулися до голів сільських, селищних рад та землевпорядників щодо допомоги в організаційних питаннях, проведення роз’яснювальної роботи серед населення району щодо оформлення декларацій.
Олександр Стулень підсумовуючи нараду, звертаючись до працівників ОДПІ, наголосив: “Люди готові вислухати проблеми та шляхи їх розв’язання. Тільки для цього повинна бути проведена більш тісна співпраця у роз’яснювальній роботі між податковою інспекцією, головами сільських, селищних рад, адміністрацією, правоохоронними органами та населенням”. Кінцевим результатом цієї роботи ми будемо мати не тільки додаткові надходження до бюджетів, а й сприяння підвищенню заробітної плати вже працевлаштованим особам та їх добровільному оформленню.

Вл.Кор.

Редакція газети "Михайлівські новини"

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано