Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

27.05.2020 року на Урядовому порталі було ухвалено та опублікувано 12.06.2020р. розпорядження Кабінету Міністрів України про затвердження перспективних планів формування територій громад Запорізької, Львівської та Одеської областей.

Дата: 16.06.2020 13:58
Кількість переглядів: 235

27.05.2020 року на Урядовому порталі було ухвалено та опублікувано 12.06.2020р. розпорядження Кабінету Міністрів України про затвердження перспективних планів формування територій громад Запорізької, Львівської та Одеської областей.

З гордістю хочу повідомити, що Плодородненська територіальна громада за всіма критеріями заслужено увійшла до 67-ми спроможних громад Запорізької області.

Так, за неповні три роки існування громади, досягнуто значних результатів розвитку та формування інфраструктури території, а саме:

- Реконструкція артезіанської свердловини в с. Миколаївка ;

- Замінено водонапірну башту в с. Радісне;

- Зроблено 369 метрів поточного ремонту водогону с. Зразкове;

- Зроблено поточний ремонт, у т.ч. системи освітлення, встановлено сантехніку, відремонтовано покрівлю та зроблений капітальний ремонт сільського клубу с. Зразкове;

- Проведені поточні ремонти, із встановленням сантехніки, в сільських клубах сіл Молодіжне та Мар’янівка;

- Здійснено ремонт системи опалення та системи водопостачання з оновленням пожежного крану Комунального опорного закладу «Плодородненського закладу загальної середньої освіти» Плолдородненської сільської ради Михайлівського району Запорізької області. Крім того, за рахунок обласного та місцевого бюджетів, а також за рахунок коштів інфраструктурної субвенсії , розпочате комплексне утеплення з заміною вікон;

- Здійснено реконструкцію покрівлі та заміну системного обліку електроенергії у Мар’янівськму НВК;

- Зроблено реконструкцію вуличного освітлення с. Зразкове, с. Показне, 11-ти вулиць села Плодородне та здійснено поточний ремонт вуличного освітлення сіл Братське та Мар’янівка;

- Встановлено ігрові дитячі майданчики в с. Показне та с. Солодке.

Крім того, силами працівників сільської ради та небайдужих мешканців сіл постійно ведуться роботи з благоустрою: прибирання територій покинутих будинків, кладовищ, місць відпочинку громадян.

І це лише частина того, що зроблено за ці роки.

Проте, і це було б неможливо виконати без підтримки керівників та трудових колективів підприємств, що здійснюють свою діяльність на території громади. Висловлюю величезну подяку керівникам ТОВ «АЛЕКС» - Кашлякову О. М., Кашлякову О.О. Кашлякову В.О., ТОВ «СПП ЛАНА» - Верещазі О. Л., Тамарковій А. Л., , ФГ Ітог – Клопову Ю. П., ТОВ «Альфа» - Пержинському В. Л., ТОВ «Молодіжне» - Рєзунову А. В., ПП «Молодіжне – 1» - Мішечкіну М. С., КУ "Михайлівський ПНІ" ЗОР - директору Березовському І.І. , які забезпечують жителів громади питною водою, підтримують в належному стані тверде покриття доріг, в зимовий час здійснюють розчищення доріг від снігу, допомагають ліквідовувати стихійні сміттєзвалища, тим самим, підтримують функціонування інфраструктури громади. Активну громадську позицію займають мешканці с. Плодородне Борисевич О. В., Шершньов В. О., Матюха К. М., Свєжаков М.В., Сафронов В.В.

На території ОТГ активно розвивається спортивний рух. Так, в с. Мар’янівка завдяки Рєзунову А. В. функціонує спортивна зала із сучасним обладнанням. Завдяки Пержинському В. Л. в с. Братське діє спортивна зала із сучасним обладнанням для занять важкою атлетикою та вільної боротьби, стадіон – для тренування футбольної команди та зона відпочинку з дитячим майданчиком.

А на свята гарний настрій жителям громади дарують працівники будинків культури під керівництвом Бурико А. Я., Васик С. В., Потапової С.П., Рекрут Л. В. а смачними стравами і напоями забезпечують Черногор В. М., Озмитель І. В., Романкевич Н. В., Пержинська І. В, Буркот О. О., Рєзунова О. Л., Барсегян Е. Д., Матюха В.В.

Треба відзначити, що в час розвитку інформаційних технологій, відновлюють роботу сільські бібліотеки, на базі яких створюються гуртки для дітей та підлітків. Небайдужі бібліотекари Геєнко Т. А. та Зубова А. П. створюють затишну атмосферу для дітлахів. А, Гноєва О. А. залучає дітей у танцювальний гурток «Жасмин», який неодноразово завойовував призові місця у танцювальних конкурсах.

Хочу зазначити, що про досягнення нашої громади, цікавих людей та події були неодноразово опубліковані статті в газетах «Михайлівські новини», «За життя» та «Пульс громади»

На даний час важливо зберегти всі ці надбання та продовжити працювати над покращенням життя мешканців нашої ОТГ. Планів на майбутнє чимало. Сподіваюсь, завдяки активній підтримці мешканців нашої громади вони реалізуються.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано