Плодородненська сільська військова адміністрація

Запорізька область, Мелітопольський район

З 10 грудня вступив в дію Закон України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України»

Дата: 21.12.2021 10:46
Кількість переглядів: 163

З 10 грудня вступив в дію Закон України «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України»

https://i0.wp.com/lv.redcross.org.ua/wp-content/uploads/2021/06/178-e406.jpg?resize=587%2C440&ssl=1

 

 10.12.2021 року вводиться в дію Закон України від 01.06.2021 року № 1489-ІХ «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України».

Зокрема, згідно статті 3 Закону України з вказаної дати у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг  заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Заборона не поширюється на  біорозкладні пакети, а також надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка.

За безоплатне розповсюдження пластикових пакетів до суб’єктів господарювання застосовуватиметься аміністративно-господарський штраф у розмірі від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення - у розмірі від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З 10 березня 2022 року набирає чинності частина перша статті 2 Закону України, відповідно до якої забороняється розповсюдження в об’єктах роздрібної торгівлі, громадського харчування та надання послуг:

1) надтонких пластикових пакетів;

2) тонких пластикових пакетів;

3) оксорозкладних пластикових пакетів.

Заборона не поширюється на біорозкладні пластикові пакети. Також заборона не поширюється на надтонкі пластикові пакети шириною до 225 міліметрів (без бокових складок), глибиною до 345 міліметрів (з урахуванням бокових складок), довжиною до 450 міліметрів (з урахуванням ручок), що призначені для пакування та/або транспортування свіжої риби, м’яса та продуктів із них, сипучих продуктів, льоду та розповсюджуються в об’єктах роздрібної торгівлі як первинна упаковка (до 01.01.2023 року).

За порушення  вимог частини першої статті 2 цього Закону передбачена відповідальність у вигляді штрафу  у розмірі від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а за повторне протягом трьох років вчинення такого самого порушення - у розмірі від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Контролювати дотримання "антипластикового" закону Держпродспоживслужба буде шляхом планових та позапланових перевірок магазинів, кафе, ресторанів та ринків.

Ознайомитись з Законом України від 01.06.2021 року № 1489-ІХ «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України» № 1489:

https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1489-20#Text

 

 

https://i2.wp.com/lv.redcross.org.ua/wp-content/uploads/2021/06/unnamed.jpg?resize=864%2C378&ssl=1

 

 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано